Zlina bebeğim 4 aylıkken adet görmeye başladım. Şuan 8 aylık oldu adetimin 3.gunu randevu aldım ve gittim. Genel ultrason muayenesi sonrasi bir kaç evrak doldurup imzalattı ve bakır spirali aynı gün aynı dk taktı. Sadece 2 dk lik bir işlem aman aman bayılacak atılacak kadar bir acı olmuyor hafif sızı oluyor oda anlık. Taktiktan sonra ilk gün biraz adet olacakmis gibi sizi olabiliyor sonra geçiyor vücudun o cismi tanıyor dedi ilk hafta ağır kaldırma vs. Yok cinsel ilişki 1 hafta yok dedi. 1.hafta, 1-3.ay ve 1.yil muayene olmaya geleceksin koruyuculuğu 10 yıl ve 5 yılda bir degistirilmeli dedi. Onun dışında bende açıkçası spiral taktirmayi istemiyordum korkuyordum ama etrafından ve doktorumun anlatımından sonra taktırmaya karar verdim. Etrafimdakiler çok rahatlık ve çok iyi koruduğunu söyledi doktorum ise koruyuculuğunun çok yüksek olduğunu ve diğer alternatiflere göre daha iyi olduğunu cikarttigin an doğurganlığın aynı seviyede ilerlediğini ve yumurtalara zarar vermediğini söyledi yaşımın genç oluşundan dolayı diğer yöntemleri uygun bulmadı yumurta tembelligine yol aca diye bende prezervatifle korunmakta korktum açıkçası burda hep görüyorum bu şekilde hamilelik haberini 3 yıl en az düşünmüyorum o yüzden ikna oldum ve taktırdım.
Ama adetli olup olman farketmiyor gebelik olmasın yeter . Rahmine uygun mu ona bakılıyor gebelik oykune bakiliyor onun dışında devlette genelde bakır takiliyor. Özelde hangisini istersen ama arada ki fark sadece ücret biri ücretli biri ücretsiz ben devlette taktırdım taktıran arkadaşlarım bu şekilde 5 yıl korunan ve çok memnun olan arkadaşlarım var ayrıca ilk 3 ay adetin uzayabilir duzensizlesebilir artabilir dedi bu çok normal 3.aydan sonra normal düzenine döner dedi