Merhaba kızım 33.aylık biraz gelişiminden bahsedip bilgi alışverişi yapmak istiyorum anneler.6 ay kadar oluyor bezden çıktı gecede bez yok tuvaletine oturuyor ama eliyle altını işaret ediyor işaret parmağı çok aktif kullanıyor bazende kaka diyor özelikle babsina böyle anlatıyor.Yemek konusu çok karışık günde 3 öğün inek sütü içiyor genel olarak yemesi iyi diye bilirim.Gece uykusunu asla bozmaz akşam 9 da uyumuş olur gece tişi gelirse pat diye kalkıp oturur beni uyandırdı tisin mi geldi diyip tise tutarım uyur.Sosyal olarak da kendi alanlarıyla oynar onlara oyuncak taşır elinden tutup götürür öper hemen büyük insanlarla konuşmaz boynuma saklanır bebekleri çok sever .TV izler bebeklikte çok maruz kaldı özelikle kış aylarında telefona da bu sıralar bakıyor ama artık kesmeyi düşünüyorum.Bunlar iyi yönleri idi tuaf olan ise kelimelrde sanki kızımı görseniz çince konuşuyor sanırsınız gören herkes öyle diyor kendine gözüme bakarak birşeyler anlatıyor bu aya kadar bana baba derdi artık anne diyor çok uzun zamandır asla baba demdi bana . Babasına baba diyor doğru olanı yapıyor . aktif kullandığı kelimeri ise baba anne dede ebe bebek havuç muz elma ceviz cips kelebek örümcek domates araba maymun kedi köpek hav hav mivy miav uçak çiçek bulut 1 den 5 kadar sayma top süt şeker tuz arı bal ekmek gel gel by bu görüşürüz merhaba ay ışık bak bak burda bakın ağaç yemek ayakkabı çorap bunları günlük kullanıyor amacına uygun şekilde ama cümle pek kuramıyor ve bu kelimeler ağızdan bizim gibi soykerek çıkıyor dili hiç şasmıyir yani bebek gibi değil büyük insan gibi kullanıyor .parmak işaretiyle açım diyor tise işaret ederek gösteriyor merdiven çıkacak orayı işaret ediyor eskiden adına çok aktif bakmazdi artık bakıyor göz dalıyor sanıyordum sadece çık yorgun olursa uykuyu almadı digi zaman ortaya çıkıyor göz dalması oda seslendigim an kesiyor bazen yada elimi yalandan yüzüne yaklastırmıs gibi yapıyorum hemen düzeliyor Dışarda çocuk görürse oynayalım diye hemen gidip onları kovalıyor çok iyi hayvan taklidi yapıyor hepsini nerde ise ama kafamı gören komşu niye konuşmuyor diyor çocuk evde bizle konuşuyor ama başka büyük insanla konuşmuyor bu durumdan çok bunaldım artık ve bebeğim komut alıyor hemen çoğu şeyi yapıyor bazende yapacakmış gibi yapıp kafama fırlatıyor gıdık gıdık çok sever güleç yüz ifadeni hemen çözer böyle bir çocuk konuşma cümle kurma nasıl düzelecek anneler.Ve 1 buçuk yaş civarında çocuk gelişimi doktoruna götürdüm genel kontrol olsun diye orada yaptıkları testi geçti 2 yaşında gorutudum kalem kullanmasına falan baktı şekil çizdirdi ve benim kızım kaleme çok düşkün bir sürü şekil yapar orda isteğini yaptı doktorun ama isme pek tepki vermedi ve kitap tan resim gösterdi birini bile cevapmaid ama başka şeylerin hepsinden geçti 2 konudan kalmıştı kısmı olarak isme cevpan ve resimlerden diyince bildiği halde bakmamıştı o yüzden şu anda bişey diyemem demişti ve o konuları kızım biri bu ne diyince bilgi halde cepav vermezdi yada canıi isteyince verirdi şu anda daha düzgün oldu bir daha bir yere götürmedim .Ve havadan uçan uçağın sesini duyduğu an bak bak uçak der yada yanımda biri varsa bakın bakın der çocul tekil biliyor sanırım bu aralar o kadar uçağa takıntılı değil