-Sare32- Besin alerjileri ne zaman belirti verdi anneler ilk bir ay her şeyi yedim bir şey yoktu sonra yaralı pişik oldu ver geçmiyor diyet yapıyorum süt ürünleri yumurta domates ama hala çok az sa olsa var şuan 2 ay 17 günlük
aselliyam23 -Sare32- bizimki mesela 4 aylıkken başlamıştı 25 aylık kızım hala süt yumurta buğday kuruyemiş devam ediyor
-Sare32- AA201207 kan yoktu bizde geçmeyen yara gibi pişik oldu her kaka çiş yapınca ağlıyordu kavurunca ve ıkınıyordu karnı şişiyordu şimdi diyet yapıyorum hepsi geçti tek pişik kaldı o da azaldı artık
-Sare32- AA201207 ilk başta belirti vermeyip sonra vermesi 🤦🏼♀️ hamilelikte şeker çıkmıştı diyet yapmıştım şimdi de bu çıktı🤦🏼♀️ yine diyet
AA201207 -Sare32- ne zaman belirti vereceği belli olmuyor ki yani hiç belirti vermeyip 6.ayda ek gıdaya geçtiğinde de verebilirdi yada belki belirti veriyor ama biz anlamıyoruz mesela gaz da alerji belirtisi ama yenidoğan döneminde gaz zaten oluyor diye anlamayabiliriz alerji olayı çok karışık yaşamayan bilemez 🥲
-Sare32- AA201207 ek gıda da napıcaz acaba şimdi biz yemesek önemli değil ama nasıl yapıcaz bilmiyorum 🤦🏼♀️😕
AA201207 -Sare32- sebzeyle başlayacaksınız duruma göre ilerlersiniz alerjik bebekler için ek gıda paketleri var onlara bakarsınız gerekirse
Alyanrcn @-Sare32- test nasıl yapıldı benim bebegiminde geçmeyen pisigi var 1 aylık doktora gitmeden kesicem süt ürünlerini deniyicem ama dünden beri çok huysuz ağlıyor uyuyor karnımı ağrıyor bilemedim alerjisimi var onuda bilmiyorum karnı gurulduruyor mesela sizdede varmiydi sesleri duyuyorum
-Sare32- Alyanrcn evet pişik bizimde geçmedi aynı şeyler önce süt ürünlerini denedik biz ıkınma guruldama geçti pişikte artık geçiyor paketli ğrün peynir altı suyu bulunan kaç haftadır marketten bir şey yemem hap vardı kullandığım laktoz yazıyordu onu bile bıraktım
Alyanrcn @-Sare32- büyük ihtimal var bizimkindede yoksada deniyicem kaç haftaya kendine gösterir geçer peki mukus varmiydi sizde birde test nasıl yapilmisti
-Sare32- Alyanrcn test yapılmadı pişikten kaka ve idrar örneği verdik kakada reduktan madde pozitif çıktı
-Sare32- Alyanrcn süt ürünleri yumurta yemiyorum asitli şeyler içmiyorum domates çok yemiyorum çiğ şekilde aşırı baharatlı yemiyorum
Alyanrcn @-Sare32- evet çok zorlayıcı olacak yarın baslicam diyete çok sever süt ve süt ürünlerini yani çikolata o bu değil direk peynir yoğurt ayran Allahım şimdi bile kötü oldum söylerken 😭😔😔 Allah yardım etsin ama onları sağlığı için inşallah düzelir peki birşey diyicem testi nerede yaptırıdinix
-Sare32- Alyanrcn alerji testi yaptırmadık normal kaka idrar testinide çocuk doktoru istedi alerji testi yaptırıcam iki aya kadar doğruluk payı olsun doktor küçük olunca doğruluk payı olmaya bilir dedi ek gıdaya başlamadan yaptırıcaz
-Sare32- Alyanrcn evet sabahları zeytin ekmek yiyorum ben yeşillik arada kızartma o da sıcaklarda gitmiyor menemen falan yumurtasız arada pekmez tahin falan 😕