Merhaba
Ablam Bursa da yaşıyor 3-5 günlüğüne çocukları ile bize geldi. 3 tane çocuğu var iki kız bir erkek. Erkek 5 yaşına girmek üzere ammaaa..
geçen sene de şüphelenmiştim ama çok üzerinde durmadım yeğenimin hareketleri hiç normal değildi sürekli aynı şeyleri tekrar ediyor mesela bu ne diye soruyor bende diyorum ki “ bu araba sonra o bu araba bu araba bu ne bu araba” diye defalarca tekrar ediyor sadece tekrar değil çok fazla takıntılı hergün aynı saatte bir şeye takılıyor ve saatlerce onu söylüyor unutmuyor ağlıyor krize giriyor. Ben damacana için otomatik başlığı takıyordum bunun için damacananın başını mavi kısmını bıcakla kestim yeğenimde bunu görmüş saatlerce bana sen mavi şeyi neden kestin niye kestin bıçak nerde neden kestin niye kestin diye söyledi koca bir gün boyunca. Bütün hayvanlardan çok korkuyor çok hemde normal korku değil. Göz teması var ama uzun süre değil. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Ablamın eşinin 4 tane kardeşi de otizm ne yazık ki bir 3 ü kız ( yaşlılar baya) biraz kendini idare ediyorlar ama erkek kaynı olan durumu çok fazla ileri. Her neyse sorum şu, 3. Çocukta otizm olma olasılığı daha fazla olduğu için ablamın son erkek çocuğu öyle olmuş olabilir mi? Ablanla konuş diyenler olacak ama o nasıl desem bunu normal karşılayacak bir kadın değil ben söylesem der ki herkese ben evine gittim oğluma hasta dedi vs. Öyle bir olgun kadın değil yani. Bence onlarda farkında ama kabul etmek istemiyorlar bir kere hastaneye götürmüşler Dr normal demiş göndermiş o yüzden o da kabullenmiş normal görmeye çalışıyor ya da öyle zannediyor.. cok üzülüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum bu sene anaokuluna başlayacak kesin öğretmen farkedecek bu durumda ne olur bilgisi olan var mı