1gunes Kızlar bebeğim 5 ay 5 günlük dün 5.ay kontrolümüz vardı ve doktorumuz ideal kiloda diye ek gıdaya geçelim dedi. Mevsim meyve sebzeleri ve o sebzelerden çorbalar olabilir dedi neler yapmam lazım yardımcı olur musunuz ilk bebeğim ve tecrübesizim.
Eda1414 1gunes ilk önce sebze haşlayıp tartılabilirsiniz buharda patates havuç kabak vs sonra da yoğurt falan denersiniz hepsini 3 gün kuralıyla
Atillaveannesi 1gunes Erken başladı benim oğlan da sebze meyve yoğurt 3 gün kuralına göre verdim çatalla ezdim yedirdim tatlı patates bal kabağı kabak elma armut muz yoğurt şeftalı tarhana labne peynir ne versem yiyor ben hiç kasmadım sadece yumurta vermedim gezen tavuk bulamadım diye
Tansukiz 1gunes bende o civarlarda başladım ilk yoğurt verdim bir kaşık ikinci gün iki kaşık 3. Gün yemek kaşığı kadar sonda kabak, patates, balkabağı verdim baktım sıkıntı yok çorba şeklinde vereyim dedim bu malzemelerden çorbalar yaptım günde tek öğün yedirdim sonra kahvaltı öğünü oluşturdum yumurta sarısı avokado labne peynir genelde bunu veriyorum daha küçük olduğu için pütürlü en az olan şeylerden vermeye çalışıyorum. Kahvaltı +çorba şeklinde de 1-2 hafta ilerledik şimdi 3 öğüne çıkardım kahvaltı + çorba + mama şeklinde mamaları genelde yatmadan 1-2 saat önce veriyorum irmik\ yulaf unu \ tam buğday unu \ pirinç unu (çok nadir) su ile pişirip içine muz elma kayısı armut işte evde ne varsa koyuyorum biraz zeytinyağı ve keçiboynuzu özü katıyorum o şekilde. Gündüz ara öğün olarak yoğurt da veririm ya da çorbanın yanında tattırırım arada bir hazır kaşık mamalardan alıyorum değişiklik olsun diye. Çorbalar da şimdilik ; yayla, tarhana, patates havuç patates kabak kabak havuç balkabağı kıymalı şehriye şeklinde dönüşümlü olarak yapıyorum. İlk zamanlar günlük çorba yapardım şimdi yaptığımı dolaba kaldırıp en fazla 2 gün vermek şekliyle saklıyorum. Bir de kendim bebe bisküvisi yapıyorum dışarı falan çıktığımızda kurtarıcı oluyor haftada 1-2 kez veriyorum
Eda1414 Eda1414 en sonra meyvelere geçin bence çünkü bebekler tatlıya alışınca diğer şeylerin tadına bakmak bile istemiyor sonradan da yavaş yavaş çorbalara başlarsınız
1gunes Eda1414 teşekkür ederim yoğurt peynir vs için 6.ayda dedi şu an meyve ve sebze tattır sebze çorbası yap dedi ama ben anlayamadım.
Misssitare Yoğurtla başladım. Kabak, havuç, karanabahar, patates, kapya biber, semiz otu pürelerini verdim. 3 gün verdiğim sebzeleri karıştırıp verdim. Meyveleri de arada verdim. Meyvelerde 3 gün tadım yapmadım.
Atillaveannesi 1gunes İlk başta mesela havucu 3 gün sonra kabağı üç gün sonra ikisini karıştırıp bu şekilde yapıyorlar genelde bende öyle yaptım
Eda1414 1gunes tamam siz ilk önce sebzeleri deneyim tek tek 3 gün kuralı ile sonra meyvelere geçersiniz sonra da püre kıvamında corbalar yaparsınız