PelinKaraca Esmaky kızım dokuz buçuk aylık ama sekiz aylıkken de aynı şeyleri veriyordum. Evde yaptığım yemeklerin aynısını tuzsuz şekersiz salçasız ve zeytinyağlı olcak şekilde kızıma yapıyorum. Mesela sabah uyanınca devam sütü. Ardından bizimle kahvaltı eder ama bulamaç şeklinde değil aynı bizim gibi herşeyden tek tek yediriyorum. On iki gibi meyvesi var. Sonra çorbası var. Sonra sebze yemeği var. Bazen et, tavuk yada balık yapıyorum. Mesela pilav yapıyorum ona yada erişte ama tuzsuz zeytinyağlı. Bu şekilde.
Srmoznr Esmaky yogurt ,yumurta sarısı,lor peynır,pekmez,labne peynır,her çeşit ona özel yaptıgım çorba,ekmek içi,meyve püreleri yeni yenide balık kıyma vs ye baslıcam tadımlık.
Deletedmom212 Esmaky biz ne yiceksek ona tuzsuz baharatsız salcasızını yapıyorum ve ezmiyorum oldugu gibi ufak parcalara bölüyorum 10 aylığız
19052019 Şu an 10 aylığız ama yumurtanın sarısı kendine yaptığım peynir çorbalar püreler yoğurt böyle böyle veriyordum
Esmaky 19052019 onlari bende veriyorjm canim demek istedgm pilav falan vermye az az basliyablrmym acaba
19052019 Esmaky evet verebilirsin fakat bebeğin taneli şeyleri yiyebiliyorsamesela evde yemek yaptın içinde acı baharat yok suyuna batır ver ekmeğin içi ile ben kızıma hep öyle yaptım
Esmaky PelinKaraca tesk edrm bende saydgnz hersyi veriyorum yogurt meyve corba muhallebi yumurta sarisi vs acaba dedm pilav falanda verblrmym
PelinKaraca Y_E1234 normal yayla çorbası yapar gibi kendinize aynısını tuzsuz ve zeytinyağlı yapın. Hatta içine varsa tavuk yada et suyu, kemik suyu ilik de atabilirsin.
Deletedmom212 Y_E1234 canım yogurda az un katıp suyla pişiriyorum sonra içine tel sehriye atıyorum et haslayıp onun suyuylada yapabilirsin benim oglumun en sevdiği çorba
PelinKaraca Esmaky tabi verebilirsin ama mesela şey yap pirinç pilavı haftada bir. Onun yerine bulgur pilavı yap.