HdMerhaba anneler. Size kendimin başaramaya başladığım eğitimden bahsetmek istiyorum. Şimdi bunun zararlı olduğunu vs söyleyenler çıkacak ama bence bi çocuğun yıllar boyunca bişeye bağımlı kalması (meme-sallama vs) uyku için sallanması kafasının sarsılması bi kaç gün zorlanıp kendi kendine uyumayı öğrenmesinden daha kötü. Bebeğim 8 aylık. 5-6 aya kadar herşey güzeldi geceuykusu gündüz uykusu . Tabi meme de veya hamakta sallanarak uyurdu. Sonra diş çıkarma sıkıntıları oldu uyku düzenimiz bozuldu sabrettim geçecek diye ama geçmedi.gece uyanıp kucağımda uyuyor ve yatapına bıraknca ağlıyodu. En son 5 gün önce sabrım taştı ve eğitim vermeye karar verdim. Öncesinde okumuş araştıemıştım zaten. Bebeğim uyandıktan sonra ilk uykusuna yatırdım yatağına ve misafirm gelecekti hazırlık yapmam lazımdı yine de caymadım ilk başta ağladı ben hep onunla konuştum sakinleştirmeye çalıştım yarım saat sonunda kendi kendine uyudu şaşırdım. Sonra öğlen uykusuna da ay u şekilde daha kısa süre uyudu.ilk gece uykusunda ağladı 1saat aralıklı şekilde hep konuştum sakinleştirmeye çalıştım 1 saatte uyudu. Ama çok sabır gerekiyor gerçekten. Eğer onu yataktab alırsam ağlamaları boşa gidecek diye düşündüm. 2. Gün olduğunda ağlamadı mızırdandı kalmaya vs çalıştı tekrar yatırdım kararlı şekilde uyuması 1 saati bulsa da kendi kendine uyudu. Bugün 5. Gündü gece uykusuna yatırdım hiç ağlamadı 20 dk da kendi kkendine konuşarak vs uyudu. Yani demem o ki biraz araştırıp bilgi sahibi olunarak yapabilirsnz. Benm bebeğim kendini kasacak katılacak kadar kötü ağlamadı . Aralıklı şekilde normal ağladı sadece birimci gün. Yavaş yavaş azaldı ve bitti ağlaması. Gecede kesintisiz uyuyor bi kere uyanıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum ve o dalınca alıp emziriyorum ki meme de uyumasın. Bence çok fazla sabırla yapılabilecek bir şey. Onun onkendi kendine uykuya geçişi kadar mutluluk verici birşey yok.❤️belki ihtiyacı olan vardır diye yazdım biraz uzun oldu ama