Za-240420 canm geçen et pişirdim onu kağıt bardaga aldım kızıma çorba yaparken bıçakla kesip atıyorum.
Kızım 9 aylık kabak çorbası yaptım.
**** soğan denemek için soğan yeşil biber kabak doğradım içinede biraz et suyu koydum blenderdan geçirip verecem verirken de çok az zeytinyağı döküyorum.
İlk zamanlar patates havuç pişirip veriyordum. havucun kilosu baya pahalı ve çoğu manavda yok.
Patates kırmızı mercimek yeşil biber yada kapya biber havuçlu çorba yapmıştım içine aynı şekil et suyu atıyorum çok seviyor.
Un çorbası yapabilirsiniz. Unu çok az tereyağlı kavurup kavanoza koyuyorum açlık durumuna göre suyunu ekliyorum. Çok açsa 1 çay bardağı suya bir tatlı kaşığı un atıp birazda irmik atıp meyve ezip veriyorum meyve eksimsiyse biraz pekmez atıyorum bazen irmik eklemeyip unlu pekmezli yapıyorum.
Bebek bisküvisi yaptım un corbasinin icine onu ezip atiyorm muz elma armut (kirazı 8. Ay denedim)
Un yerine bazende pirinç unu yapıyorum.
Yulaf deniyebilirsiniz organik yulaf almıştım biraz pütürlü ama isterseniz un haline getirip pişirin içine meyve koyup sabah yedirebilirsiniz
Pankek, mücver, peynir köftesi, patates yumurta haşlaması, zeytin, peynir( ilk zamanlar labne lor peynir çok yedi kendiniz yapabilirsiniz)
Pirinç çorbası yapabilirsiniz kavurdugunuz unun içine biraz pirinç atıp pişinceye kadar verebilirsiniz.
Çorba olarak yazmadım hepsinden biraz biraz yazdim 😂