Yagmur-Cansu22 bence önce koltuklara, eşyalara va tutunup kalkmayı öğretmeye çalışın. Tutunup kalkmayı öğrenmediyse nir anda yapması da çok zor. Muhtemelen elinden tutup yürüttüğünüz için buna alıştı ve tutunup kalkma, emekleme çabası olmadı. Benim bebeğim henüz 9 ay 25 günlük ama 9 aylık olunca o da elimizden tutup adımlamaya heveslendi. Başta sevindik yaptık ama ben onu yaptıkça tutunup kalkmaya çabalamadığını, emeklemek istemediğini görünce yapmayı bıraktım. Koltuğun üstüne ben oturdum, önüne de onu koydum. Kalkmak için elini koltuk kenarlarına koyuyordu ama kalkamıyordu. Ellerinden koltuğa bastırarak (ama sadece bu şekilde, ben kaldırmaya çalışmadım yani sadece koltuğu tam kavrayamadığı için ellerini orada tuttum) kalkmaya çabalamasını sağladım. Köşeli sehpalarımı önüne koyup üzerine dikkatini çekecek eşyalar koydum ve kalkamadığı zaman da çok hafif destekledim. Zamanla kendisi yapmaya başladı zaten. Şu an sıralama aşamasında ve emeklemeye de başladı 😂 siz yürütmeyi bırakın ki o kendisi bir şeyler yapmayı öğrensin. Yoksa kolaya kaçıyorlar