i23m Bebeğim 6 aylık oldu. Yaklaşık 20 gündür gündüz 4. uykuya dalmakta zorlanıyor. Uyku aralarını pek açamıyorum huysuz oluyor. 3. Uyku ile gece uykusu arasında bu nedenle neredeyse 5 saat oluyor. Sizler uyku sayısını nasıl ve neye göre azalttınız?
Aslicamm i23m benimki pat diye birden düştü 6 aylıkken 2 uykuya. 3 uyku yapiyodu son uykuyu hiç yaptıramadim direkt gece uykusuna geçirdim 18.30-19.00 gibi
UysalSum i23m 6 aylık için gündüz 4 uyku zaten fazla. Bizim şu an 3 uykumuz var yakında 2 ye düşeceğiz
i23m Aslicamm gece uykusuna 20-21 arası geçiyor. Hiç 19 gibi yatıramadım. Alışkanlık mı acaba yoksa ben mi bir yer yanlış yapıyorum sizce?
i23m UysalSum 5. ayın başına kadar hemen hemen 4 uykuda sorun yoktu. Bir de kucağımda emerek uyuyor, yatağına hiç koyamıyorum. Uyku süresini de uzatamadım sanırım ondan sebep.
UysalSum i23m öncelikle uyku aralıklarını düzenleyin, aralıklar 2saat 15 dk- 2 saat 45 dk olmalı. Güne en geç 8 de başlatın, akşam en geç 8:30 da bitirin. Sürekli emerek uyuyorsa düzgün bir uyku düzeni olmaz onu da kademeli bıraktırmak lazım