AyseSerraMoms canım biz 6 aylıkken başladık ek gıdaya. 7. aya kadar tadım yaptırdım 3 gün kuralıyla. Mesela 3 gün patates verdim diyelim sonra havuç vermeye başladım istersen havucu tek verebilirsin istersen patatesi denediğin için patatesle karıştırarak verebilirsin. Yani denediğin her şeyi yeni deneyeceğin şeyle karıştırabilirsin. Bir ay boyunca bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde günde bir kere verdim. 7 aylık olunca yumurtayı denedim alerji yapmadı sabah kahvaltısında omlet şeklinde verdim, pankek verdim, kuymak verdim. Yani 7 aylık olunca tek öğün doyumluk verdim. Tabi ara sıra bizim yediğimiz yemeklerden tattırdım. 8 aylık olunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini doyumluk olarak verdim. Aralarda meyve verdim hep. Yine bizim yediğimiz yemeklerden gün içinde tattırdım. Elini hiç boş bırakmadım havuç verdim elma armut vs verdim hem damaklarını kaşıyordu hem suyunu emiyordu. 9 aylık olunca üç öğün doyumluk vermeye başladım. 1 yaşından sonra 3 ana 3 ara öğün şeklinde ilerledik. Şu an 15,5 aylık ama hala mama ağırlıklı gidiyor ek gıda pek almıyor. Ama doktorumuzun yönlendirmesi sana anlattığım gibi. Bir de alerji oranı yüksek olmayan şeyleri üç gün yapmasanda olur. Evde yaptığın çorbaları tuzsuz ve ev yapımı biber salçasıyla yaparsan çorbalardan yedir. 8,5 aylıkken kavurma yedirmiştim mesela. 7,5 aylıkken haşlanmış tavuk didikleyip yedirmeye başlamıştım. Buzluğunda sürekli tavuk bulundur haşla suyunu buz kutularına koy çorbalarını tavuk suyuyla et suyuyla yap. Çok bulamaç tarzı şeyler yapma eğer öyle verirsen pütürlü yemeye alışamaz zorlanırsın. Dişleri yok diye hiç korkma. Oğlum 12,5 aylıkken diş çıkardı ama ben öncesinde her şeyi verdim damaklarıyla çiğneyip yutuyorlar. Yine 8 aylıkken köfte yedirmeye başladım. Hemen hemen her gün iki köfte yediriyorum. Yani çok kasma sürekli ona özel tarifler hazırlamaya çalışma. Başta bende öyle yapmıştım ama hep reddetti bizim yemeklerden vermeye başlayınca daha iştahlı yedi. Yoğurdu üç gün dene mesela alerji yapmazsa mevsim meyvelerinden karıştır yoğurtla yedir. Aklıma bunlar geldi yani. Bir de ceviz fındık bunlar güzel kilo yapan şeyler, yine üç gün kuralıyla dene onları yemeklerine cam rendeden geçirip ekleyebilirsin