Kızlar selam, 3 gün önce 19 aylık oglumdan bezi çıkardık ve çok şükür bugün tuvalete yapmaya başladı inşallah böyle gider.
Size bı kitap önereceğim ismi başlıkta : 3 günde tuvalet eğitimi. Kitap çok güzel ve orda yazan bilgilerle ilerledim. Ama ben bı kaç aydır altyapıyı kurdum devamlı bezi bırakınca tuvalete yapicaksin bizim gibi sende artık çocuk oluyorsun vs hep hep konuştum ve Teo nun kaka kitabını okuduk. Kitabı almanızı şiddetle tavsiye ederim. Alamayacaklar için kısa özet gecicem tüyoları.
1- bebeğin altindaki son bezi çıkarmadan önce evin farklı yerlerine bebek bezleri bırakın ve bunları bebeğinizle birlikte küçük bebeklere yollayacaginizi söyleyerek toplayın. Onun artık bunlara ihtiyacı kalmadığını, bezi bırakacak kadar büyüdüğünü ve bu yüzden onunla gurur duydugunuzu belirtin.
2 - altındaki son kirli bezi banyoda çıkarın ve orada külot giydirin/ veya giydirmeyin altı çıplak kalsın.
3- kitap lazimlik değil klozet aparatı öneriyor. Bende ikiside var oğlum klozeti tercih etti.
4- cisin var mı kakan var mı geldi mi vs sorulara hayır diyerek cevap verebileceği için net olun “ tuvalete gitmen gerektiginde bana haber ver/söyle”
5- tuvalet sonrasına ödül koyun. Çiş yaparsan 1 kaka yaparsan 2 şekerleme, çikolata vs. Normalde bende böyle şeyler vermiuorum ama kitap bu dönemde esnek olunmasını soyluyo.
6- gün içinde bol sıvı icirin meyve suyu su ıhlamur vs ne tercih ederse ve çeşit sunun. Günde 3 kez çise gitmek yerine 7-8 olsunki eğitim hızlı tamamlansin bol alıştırma olsun.
7- !burası önemli çünkü hepimiz böyle öğrendik, yarım saatte bir tuvalete götürmeyin ama bı kaç dakikada bir tuvalete gitmen gerekince bana söyle uyarısında bulunun. Çünkü sürekli tuvalete gitmek bı sure sonra kizdirabilir biktirabilir. Ve tuvaleti geldiği için değil siz götürdugunuz için yapmaya alışır. Biz yarım saatte bir çise gitmiyoruz. (Bunlar benim cumlelerim değil kitaptan özet)
8- tuvalette uzun oturduğunda onu cesaretlendirin teşekkür, tebrik edin gurur duydugunuzu belirtin.
9- bir kereye mahsus çiş kaka yapmadan önce çikolata/sekerleme verin ki sozunuzun doğruluğunu anlasın. Kavanoz görebileceği bı yerde olsun ve kuralı asla tekrar esnetmeyin çiş kaka yapmadan başka şekerleme yok. Ağlasa dahi buna tuvalete çiş kaka yapınca ulaşabilirsin vs yureklendirin.
10- çocuktan gözünüzü ayirmayin belirtileri görünce tuvalete götürün. Benim oğlum pipisini tutuyor mesela. Gidelim mi demeyin soru sormayın net olun, çişinin geldiğini hissediyorum hadi tuvalete oturalım ve bişey gelecek mi beraber bakalım gibi.
11- kazalar çok olacak ASLA ASLA kızmayın bu yetişkinliginde cinsel sorunlardan tütün pek çok psikolojik sıkıntıya yol açabilir, uzun seneler altına kacirabilir. Çiş yere değil tuvalete yapılır gibi net kısa konusun çamaşırın ıslanmış diyin banyoda kuru kıyafet giydirin ve bakalım ne kadar kuru tutabileceksin vs yureklendirin.
Kaldırdığıniz bezleri göremeyeceği yerde tutun. Bez isterse bebeklere yolladiginizi hatırlatın ihtiyacı kalmadığını vs. Gece alıştırma kulodu serbest bez değil, onuda bez olmadığını anlatın gece kulodu diyin bı kaç gün altını gece islatmazsa bı daha takmayın. gece uyumadan önce tuvalete gidilecek, uyku saatinden 2 saat önce sıvı kesilecek
Ha ben gece emziriyorum dip not.
Eksik olabilir dediğim gibi kitabı okumanız daha faydalı olacaktır alamayanlar için bu notları paylaşmak istedim
Dediğim gibi bende dahil bı çok şeyi yanlış ogrenmisizz.
Umarım işinize yarar