Herkese merhaba, detaycı biriyimdir evden çıkarken bile 50 defa kontrol ederim her yeri. O bavul hazırlandıktan sonra yola çıkana kadar bi 50 defa daha açılır bu zamana kadar bir eksikle karşılaşmadım, diğer annelerime fikir olsun diye paylaşıyorum. 3 yaş için ekleme yapıyorum bebek içinde sayacağım 🤗
•Öncelik iç çamaşırı (atlet, külot, bebek için çıtçıtlı zıbınlar)
•Çorap (1-2 adet külotlu çorap, ihtiyaca göre kısa çorap)
•Kıyafetlerini her güne giyecek şekilde kombinleyip arasına yedeklerde sıkıştırıyorum malum kazalar olabiliyor tuvalet kaçırma, yemek dökme vs. Kaç gün kalınacak ise ona göre kombin yapılıp araya yedek sıkıştırılmalı.
•Havlular (Banyo için 1 havlu, Plaj için 1 havlu, deniz kenarı içinde varsa 1 müslin havlu)
•Güneş kremleri
•Güneş gözlüğü
•Şapka
•Mayo (En az 2 tane ıslak kalması hem üşütür hem enfeksiyon riski var.)
•Kullanıyor ise bez kullanmıyor ise kazalara karşı alez
•Tuvalete gidiyor ise tuvalet aparatı (daha rahat, evinde gibi hissetmesi için)
•Şampuan, Saç spreyi, tarak, toka
•Kişisel bakım ürünleri (Tırnak makası, diş fırçası, macunu, vücut yağı/losyonu vb)
•İlaçlar (Ateş ölçer! Ağrı kesici ateş düşürücü ilaç, alerji ilacı, sinek ilacı, böcek ısırıkları için ilaç, serum fizyolojik, burun temizleme adaptörü, yara/yanık kremleri, öksürük ilacı, mide bulantısı ilacı, varsa eğer doktorunuzun önerdiği diğer ilaçlar)
•Mutfak araç gereçleri (En az 1 tabak, çatal kaşık seti, meyve emziği, biberonu, bardağı vb)
•Bebek arabası, puseti
•Yol için atıştırmalıklar
•Sevdiği oyuncaklar (hem deniz kenarı için kova seti hem ev için sevdiği oyuncaklar, kitaplar)
•Kimliği, varsa bir hastalığı sağlık raporları, aşı kartı
•Spor ayakkabı, Sandalet, Terlik (tuvalete gidiyor ise 1 tane de tuvalet için yedek terlik alınabilir)
•Pijama takımı
•Geceleri için ince uzun kol badi, uzun tayt, hırka
•Battaniye (1 müslin, 1 ince pike tercih ediyorum genelde)
•Uyku arkadaşı, yastığı, beşiği (ilk tatile hamak beşiğini götürmüştük sahile kadar taşıyor orada uyutuyorduk taşıması zor ama çocuk konforu için değer)
•Islak mendiller, çöp torbaları
Şu anlık aklıma gelenler bunlar, eksik gördükçe ekleme yaparım 💖