Definem bir hafta ara ile 9 aylık bebeklerimiz var ablamın ve benim. Ablamın oğlu ani yüksek ateş oldu doktora gitti faranjit zannetti ama ellerinde ufak sivilceler çıktı ayak tabanında gördüğüm an bu el ayak dedim başka doktora götürdük ve doğru tesbit👍 Ardından benim bebeğime geçti özellikle ağız içi ve el ayak tabanında görülür şakın bizde ağızda yoktu 2.3. Gün ateş seyreder Boğaz agrısı kaynaklı iştah kaybı olur. Kakayla yayılır. Her bez değişimi elleri bol yıkayın ileri derecedeyse tırnakları dökülebilir. Kaşıntı uykusuzluk yapar. Yapman gereken bir eczaneden christalin sprey alıp bebeğinin ellerini ayaklarını Dikmen vucuttaki sivilcelerine bu spreyden sıkman. Çok çabuk kurutur bindireymiş ve dezenfekte eder. Ve bu hastalığı geçirmekte olan tüm bebek anneleri lütfen bebeklerinizi başka bebeklerin de kullandığı parklar, kreşler avmlerdeki alt açma üniteleri... buralara koymayın başka bebekler de çekmesin ayrıcaaaa şiddetli baş agrısı olduğu için saçlarını çekerler ve kafasına vurur bebek 7-10 gün aralığında son bulur Nadire’n yetişkinlerde de bulaşıcılığı görülmüştür.