Zehrakizim06 Kızlar doğumdan sonra aşırı bi kansızlık problemi yaşıyorum ne yaparsak yapalim yükselemedik değerleri ve bide aşırı hızlı kilo veriyorum bu durumu yaşayıp çözüm bulabilen oldumu ?
gencmom_ Zehrakizim06 4 senedir anemi hastasıyım doğumdan sonrada aynıydı en son çağre kanı serumla aldım eczaneden parayla alıp hastanede taktırdım benim 0 lardaydı çünkü ilerlemişti ilerletmeden hızlıca cağresine bakın pekmez vb bide çok yorulmayın
Lina2023 Ciğer ye canım pekmez, üzüm kan yapıcı şeyler tüket doktor gerekirse kan takviyesi yapsın doğumdan sonra genelde oluyor vücut kendini sonra toparlıyor beslenmene çok dikkat et
Zehrakizim06 Lina2023 teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ciğeri falan öģürerek yiyorum geri çıkıyor anlam veremedim napacam valla 😑
Makahma Zehrakizim06 benimde düşüyor kan demir b 12 bana ferrinject damardan veriyor doktor cünkü bağırsaklarda emilim yok sizde de sorunun kaynağı bulunmalı mutlaka
Zehrakizim06 Makahma ilaci 3 ay kullan kan bakalım tekrar dedi 1 ayım kaldı inşallah birazda olsa yükselmiştir sanmıyorum ama çünkü çok fazla ağrım oluyir
gencmom_ Zehrakizim06 kadın Doğum doktorunuza gidin durumu anlatın midem kabul etmiyor diyin kanı nerden kaybettiğiniz önemli içten mi yoksa adet kanamasından mı ? Ben mesela adet cok olmam ama meğersem o durumda aşırı kan kaybı yaşıyormuşum en son kanser testine kadar inildi morarıyordum yemek yiyemiyordum ama çok şükür eskiye göre iyiyim ilaç kabul etmiyor vucüt diyin sizede serum tedavisine başlasınlar yada iğne cünkü cidden ilaçla olcak bişey değil
Zehrakizim06 gencmom_ 1 ay daha ilaç kullan bakalım olmazsa başka testler yapalim dedi bende ona göre hareket ediyorum valla napacamı şaşırdım anemi annemdede var acaba genetik faktörlü olabilirmi
gencmom_ Zehrakizim06 olabilir genetik ama bizde yok tek bende çıktı ben 70 den 38 kiloya düştüm o derece ilerlemişti benim ama şuan benim kızımda da kansızlık var