EmeLSGROGLU Kızlar özel bir kurumda çalışıyorum . Doğum iznim bitince 2 ay daha ücretsiz izin aldım. Ücretsiz izin kullandığım için süt izin hakkımı kaybetmiş oluyor muyum ? Bilen var mı ?
DAO EmeLSGROGLU İşçi kanununda detaylı açıklama vardır ama bildiğim kadarıyla bebek 1 yaşına gelene kadar süt izni hakkınız devam ediyor
Alerjikrinit EmeLSGROGLU hayır hatta süt izni şöyledir doğum izni bittikten sonra (8 hafta) başlar 1 yıl devam eder. Aslında bebek 1 yaşını geçtikten sonra da devam ediyor çoğu kişi bunu yanlış biliyor. Ben bu sebeple şubatta doğum yapsam da Mayıs ayına kadar nöbet yazılmadı bana
EmeLSGROGLU Alerjikrinit hemşire misiniz ? Ben hemşireyim. Benim çalıştığım hastanedeki insna kaynakları da 1 sene hakkın var yanmaz vs dedi ama internete yazdığım da ücretsiz izin kullanmak bütün haklarınızı sona erdirir süt izni kullanılamaz yazıları kafamı karıştırdı.
Keremali EmeLSGROGLU hayır öyle birşey yok süt izni süreniz dolana kadar devam eder . Doğum izni bittikten sonraki 6 ay 3 saat, ondan sonra ki 6 ay 1,5 saat süt izniniz vardır . Bu sizin yasal hakkınızdır memuriyette