ayse4421 Kızlar dördüncü ayda ek gıdaya geçen varmı neler verdiniz bana biraz tariflerden verirmisiniz
Nurbost ayse4421 ben 4 buçuk ayda tadımlara başladım. Bi çay kaşığı falan yoğurt veriyorum. 3 gün sadece yoğurt verdim alerjisi var mı diye. Sonra peynir verdim ama çok az tadımlık ona da yok alerji. Yavaş yavaş deniyorum hepsinden
ugurbocugu ayse4421 canım ne tarifi? Niye 4. ayda başlıyorsunuz demeyeceğim belki doktorun söylemiştir ama tadımla başlaman gerekir tarif için çok çok erken
busravebebegi ayse4421 Sadece tadım dahi yapılsa kabızlık bağırsak sorınları vs yapabilir ben 4.ayda başladım sadece tadım yaptırıyordum dr erken demişti ama ben 3 gün kuralıyla tadım yaptırdım sadece diyince tamam demişti. Yoğurt patates havuç kabak salatalık mevsim meyveleri gibi sırayla tattırdım şuanda 6 aylığız kahvaltıda yumurta sarısı salatalık peynir bebe bisküvisi falan veriyorum bazen meyve püresi bazen yoğurt bazen çorba yapıyorum her yaptığım şeye zeytinyağı ekliyorum ve tuz kullanmıyorum.
ayse4421 Aylnnaaky kilo alımı yavaşladı herkes üstüme geliyor sütüm kesildi iyice mama da yetmiyor sanırım oyuzden baslicam yoksa altı ayı beklicektim
Yekbarnes Yanlış anlamazsan neden erken geçmek istiyorsunuz merak ettim sadece, benim de 4.5 aylık oğlum var, doktor 5. Ayda tadıma başlayalım dedi
ayse4421 Yekbarnes aşağıya yazdım canım okuyabildinmi ben ss alamdim o yüzden tekrar yazmak istemedim
ayse4421 Yekbarnes bide canım kilosunuda soylim bebegim2.900 doğdu ve şuan 3 buçuk aylık şimdiki kilosu 5.500 kilo bu ay sadece 300 gram almış doktor suanlik bir sorun yok öbür ayda belli olur dedi almadığı sizce nasıl
oglumubeklerken ayse4421 mamanın yetmiyor olsa ihtimali olamaz anne sütü gibi sınırlı değil çünkü bebek ne kadar isterse o kadar vereceksiniz. Ek gıda için çok erken.
Yagmur988 ayse4421 Mama yetmiyorsa ölçeğini arttır mamanın yetmeme durumu olamaz anne sütü değiliki bu doymazsa yapar bidaha veririsin doyar kullandığın mama bebeğine yaramıyor olabilir onu değiştir dilersen
Vina3 ayse4421 bu ayda kilo alımı zaten yavaş oluyor. Kızım 4 ay 7 günlük doktor öyle dedi. Ne aceleniz var bağırsakları henüz alışık değil katı besine
YaseminAsel ayse4421 bence kilosu az değil ya benimde kızım dördüncü ayda 5750ydi şimdi beşinci aydayız 6250 yavaş kilo alan bir bebek be hem mama hem meme olarak ilerledim iki buçuk üç aylıktan beri. Bu arada bebeğim 3240 doğdu doğumdan sonra 2970e düşmüştü nerdeyse aynı sayılırız yani herkes zayıf diyor ama dert etme bence ek gıda için erken bebeğin bağırsakları midesi daha hazır değildir diye düşünüyorum
Anneolmak93 ayse4421 ayse4421 benm kızım 3 aylıkken 6200 dü kilosu 2.700 gram dogdu sen anlarsın gerekiyosa ver yavaştan cici bebeyle başla mamada okdr zararlı ürünn var ek gıda ne gibi zararı olacak annelerimiz zamanında anne sütü yemeyen bebege veriyolardı ek gıda
ebruztrk ayse4421 Hiç uzulme canım benim bebegimde 3 aylikken 500 gram aldi 4 aylikken yine 500 vram almisti sorduğum zaman doktorum 3. Aydan itibaren hareketlendigi icin kilo alımı artık eskisi kadar olmaz yavaşlar demişti.
Yekbarnes ayse4421 benimki de 3 aylık kontrolünde 250 gram almıştı. Emzirme şıklığını arttırdım ben saat başı emdi , şükür 750 gram almıştı
Nurbost ayse4421 evet çok istiyor ağlıyor ver diye ama fazla olmasın yeni başldık diye sonra meme veriyorum ağlıyo diye
ayse4421 oglumubeklerken yani şöyle söylim 3 aylık bebekler normlade 90 CC içmesi gerekirken bu her verdiğimde 150 CC içiyor sıkta veriyorum neden almıyor kilo
ayse4421 Beybisibeybisi veriyorum canım aşağıya yazdım bazen oluyor sık vermeme rağmen 225 CC bile içip bitiriyor
ayse4421 Beybisibeybisi veriyorum canım aşağıya yazdım bazen oluyor sık vermeme rağmen 225 CC bile içip bitiriyor
Yagmur988 ayse4421 Biz geçtik abartılacak kadar bişey yok erken olup olmadığına doktorumuz karar verdi bizde beslenme reddi vardı onun için erken oldu
TBBS Arkadaşlar şu tepkili cevaplarınıza hasta oluyorum ya kadn size fikir sormamış ayrıca kime ne yani herkes bilir kişi herkez ordinaryus maşallah 🤦🏻♀️
Melis1706 ayse4421 mamayla beslenmemizr ragmen 6,5 aylikken baslattti doktorumuz 5 aylikken kilo kontrolu yapiyorlar