Balkuupu Merhabalar 💗 kendimiz için börek poğaça yapıyorum ve kızım (1,5 yaşında) yemek istiyor. Verince içim rahat etmiyor 😞 ona yapabileceğim özel bi tarif var mı bildiğiniz ? Bu satılan organik poğaça içerikleri var onlardan mı alıp yapsam ?
Kuzularinanasi Balkuupu 1bucuk yasinda sizin yediklerinizi yiyebilirki bence.ben veriyorum 7 8 ayliktan beri.ha sekerli seyler asla vermiyorum ztn versemde direk tukuruyor.ama pogaca borek vs yediriyorum bi sakincasi yok bence.
Dolores Balkuupu sizin evde yapacağınız poaça satılan hazır karışımlardan bin kat iyidir. Un olarak tam buğday unu kullanın sıvıyağ yerine zeytinyağı kullanın içine ceviz zeytin vs ekleyin uyarlayın yani bebişe, yesin tabiki :)
Hobbalayarim Balkuupu benim ki 8 aylıktı annem şu böreği yapıp yediriyordu koskoca çocuğa daha neyine özel hamur yapacaksın bacım kurban olayım yedir güzelce ver eline yesin.
Balkuupu Dolores evet haklısınız aslında ama tam ölçülü istiyorum var mı tarifiniz ? Çünkü yiyeceği en fazla günde 3 tane felan ertesi gün de yese diğer güne bayatlamaz mı 🤔
Dolores Balkuupu tarifim yok ben genelde nefis yemek tariflerinden bakıyorum ölçüyü yarım tutuyorum mesela fazla kalanları buzluğa koyuyorum bayatlamıyor istediğim zaman çıkarıp ısıtıyorum oh mis :)
Balkuupu Dolores ay onu nasıl yapıyorsun acaba ? Fazla cahilim bu konuda sanırım. Pişirdikten sonra mı buzluğa mı koyuyorsun ? Kilitli poşetlere sanırım ? Sonra da fırında mı tekrar ısıtıyorsun ?
Dolores Balkuupu Est 😇 pişirdikten iyice soğuduktan sonra kilitli poşette ya da saklama kabında koyuyorum. Çıkarınca hızlıca airfryda ısıtıyorum ama fırında da ısınır tabiki
Balkuupu Hobbalayarim Bu yaşta sağlıksız beslenmesini doğru bulmuyorum. İleride ciddi rahatsızlıklar yaşayabilir 😊
Hobbalayarim Balkuupu okula kreşe verdiğin zaman özel unsuz yağsız yemek yapmayacaklar emin ol elbette ki zararlı hazır paketli gıdalar felan dikkat edilir ama hamur işinden bisey olmaz. Sizde yiyorsunuz nolacak. Ona mesela sıvıyag ile yapma tereyağı ile yap
Balkuupu Hobbalayarim okula başladığı zaman tabi bu kadar dikkatli olamayacağım. Şimdi daha bebek 🥲 içim rahat etmiyor. Minnacık bağırsağı midesi var. Yağlı şeylerle kaplamam istemiyorum. Zeytinyağı ve tam buğday unu ile yapacağım 😍
2prenses1pren Balkuupu bence içiniz rahat olsun evde yapıldığı takdirde bi zararı olmaz oğlum 10 aylık ben yapınca veriyorum daha pek yiyemesede azıcık yemiş oluyor sizinki maşallah artık büyük