Anneko Merhaba anneler 18 aylık kızım bugün durduk yere birden ateşi çıktı ölçtügumde 37.8 çıktı sonra hemen ılık duş aldırdım bir süre bekledim düşmeyince calpol verdim calpolu verdikten 45 dk sonra tekrar ölçtüm bu sefer 37.5 çıktı normal mi ancak mi etki ediyor yoksa birden düşmez mi zaten ateş ilk kez ateşlendi ne yapacağımı da bilemedim ılık duş aldırdım alnına eklem yerlerine nemli bezde koydum ama ateş düşürücü vermeden düşmedi verincede çok az düştü gibi sanki normal bir durum mu bu ?
BenMathilda Anneko Ateş ölçerin doğru ölçüm yaptığından emin misiniz, kolaltı ölçüm en doğru sonucu verir Enfeksion varsa calpol yeterli olmayabilir. Bir de düşük doz kullanmışssanız etki etmez.
PatronBebek Anneko daha düşer 1 saatin sonunda. Eğer dirençli ateşse biraz zorlanabilirsiniz. 4 saatin sonunda 38 in üzerine çıkarsa dolven verebilirsiniz. Eğer o zamanda 37.5 in altına düşmezse dirençli ateştir enfeksiyon belirtisi olabilir
Anneko BenMathilda kolalti ölçüm yapıyorum sık sık calpol de 5ml olacak şekilde veriyorum 1 saat sonunda düştü ateşi ama 3 4 saat sonra gene 38 in üzerine çıktı
Anneko PatronBebek evet 38 in üzerine çıktı şimdi tekrar verdim ilacı bekliyorum eğer düşmezse götüreceğim doktora