Hulyadem1 Glzrpdr de düşünüyorum el yapımı tarhana annem tarif etti bana da biraz zeytinyağ koy salçasız ilk baş ver dedi henüz denemedim ama deneyince mutlaka paylaşırım
sadekahve_bitter Glzrpdr Bn kıymalı yapıyordum 1 diş sarımsakla 1 küp kıyma kavurup az nane koyup tarhanayı ekleyip pişiriyordum 🌼
Glzrpdr Deletedmom_79 evet, doktorumuz liste yapmıştı ona göre hareket ediyorum. Yoğurtsuz özel tarhana getirttim. Bunda da sorun olur mu ki
Deletedmom_79 Glzrpdr yok olmaz elbette umarım sever tarhana çok nasıl derler aşk nefret ilişkisi gibi. İnş seven kısımda kalır😄
sena2301 Glzrpdr bizim de süt ve süt ürünleri alerjimiz var dediğiniz tarhanadan aldım ben de yedi sevdi herhangi bir şey olmadı çok şükür
CaninannesiCemre Glzrpdr Tarhanayı biraz kavurup yavaş yavaş su ilave ettim , karıştırsrak pişiyor zaten aynı mantık bizlerin yediği gibi sadece salça baharat yok ,kapatmaya yakında azıcık zeytinyağ döküyorum
Elifcinargul Glzrpdr eltimin annesi yapıyor oğlumu tarhana ile büyüttüm resmen. Ben göz kararı yapıyorum biraz suya( 2 bardak kadar olur) bir yemek kaşığı tarhana koyup karıştırıyorum az ısınmaya başlayınca içine tel şehriye atıyorum bir avuç pişene kadar karıştırıyorum en son az zeytinyağı ekleyip yediriyorum. İlk başlarda hiç tuz atmadım şimdi az az ekliyorum 2 yaşında çünkü birde eğer çorba koyu olursa su ekliyorum yada çok ince olmuşsa kaşığın ucu ile azıcık daha tarhana koyuyorum
sena2301 Glzrpdr şu an daha yeni yeni yemeye başladığı için 1 tatlı kaşığı tarhanaya 1 çay bardağına yakın su koyup karıştırıyorum kaynamaya başlayınca kapatıp üstüne biraz zeytinyağ ekliyorum
Zlhaanne Glzrpdr 1 yemek kaşığı tarhanayi tereyağında az bı kavur üzerine 1 su bardağı su veya kemik suyu ilave et karıştır kaynayınca nane ekle koyulaşacak zaten afiyet olsun bebise benimki çok sever şimdi 2 küçük kase yedi maşallah