Bizi de çıkarınca ev sahibi ben hamileydim, annem Allah razı olsun çok yardım etti. Toptancıdan temiz gazete balyaları aldık, internetten rulo köpük ve şilte aldık. Koli bantları aldık, elimize geçen kolileri üçer beşer kutu haline getirdik hazırladık. Ayrıca çok önemli kalın streç film aldık. Koli bantları kaliteli olsun ve kat kat bantlayın kutuları özellikle altını. Önce en kırılacak ve acil lazım olmayan genelde misafirlik şeyleri paketledik kat kat ve muhakkak tek tek sardık bardakları, aralarına hep gazeteler sıkıştırdık. Bu süreçte el ayak birbirine dolanmasın telaşa düşmeyelim diye misafir kabul etmedik evin müsait olmadığını söyledik. Taşımacılar en son kolileri görünce inanamadı. Kolileri de marketlerden resmen dilendik istedik, kağıt toplayıcıları gelmeden ayırttık aldık, çevre marketlerden. Az kullanılan bir odayı koli odası yapın, üstüne de değerli eşya olduğunu belirtmeyin ama görülür şekilde “kırılacak” yazın. Kendinize notlarınızı yazarsınız yine hangi odaysa onu. Taşınılan yere de kolileri tek odaya yığın az eşyalı. Önce eşyalar yerleşsin koliler arada kaynamasın. Her odanın kolisini mutlaka sayın not edin. Gerçekten kırılsa çok üzüleceğiniz yada çok hassas parçaları riske atmadan yeni eve eşinizle taşıyın arabanızla. Özellikle bardaklar kırılmaz sanmayın onlar çok kırılgan, önce şilte, sonra köpük en son da streç filmle sarın bence. Sabır ve yoğunluk isteyen bir süreç. Bir günde bir koli bile yapıp kenara atsanız kârdır lütfen yapın bulduğunuz her koliyi biriktirin düzleyip. Koli toplamak en zor ama en önemli işlerden. Bir de taşıma firmasında gerçekten iyi firmalarla anlaşın yoksa masrafınız daha büyük olacaktır. Allah kolaylık versin, gönlünüzdekinin hayırlısı bir eve çıkmanızı dilerim.