Iki_pasa_annesi merhabalar, ben hamilelik sürecim boyunca pilav, makarna, beyaz ekmek gibi gıda ürünlerinin tamamını bıraktım ve bedensel olarak ekstra kilo almadım. Tabii bu bir noktada da genetik yapı ve metabolizmanın çalışma hızı ile de alâkalı.
Doğumdan sonra da çektiğim ağrılar eritti tabii, ama onun haricinde hâlâ pilav, makarna, beyaz ekmek asla yemiyorum. Her sabah bir dilim tam tahıllı ekmek (vücut aynı ürüne alışmasın diye her hafta değiştiriyorum ekmeği. Bir hafta tam tahıllı, bir hafta çavdarlı, bir hafta lifli wasa.) yiyorum. Bebeğimin alerjisi sebebi ile kırmızı ürünler ile süt ürünlerini tüketemediğim için beslenme dengem tamamen değişti, ama alerjisi ortaya çıkmadan önce kaşar peynir, bir adet haşlanmış yumurta, çarliston ve kapya biber yarımşar şekilde ve bolca kuru üzüm yiyordum. Ara öğün olarak 4 kayısı kurusu, 2 incir kurusu, 3 hurma tüketiyordum. Evde sürekli komposto oluyor, özellikle yaz mevsiminde harika oluyor. Ekstra şekerli hiçbir içecek içmeye de gerek kalmıyor, aynı zamanda sütümü de arttırıyor. Tabii en önemlisi de bolca su tüketmek. Günde 10 - 12 bardak kadar içiyorum ben. Hamile kaldığımda 57.7 kiloydum. 64.1 ile doğuma girdim. 3 aylık bebeğim var ve şu anda 53.1 kiloyum. Umarım siz de istediğiniz kiloya sağlıklı şekilde ulaşabilirsiniz. 🙏🍀