Ggizemggk Kızlar son bir haftadır sütüm aşırı derecede azlamış durumda süt artırıcı takviye kullanıyor olduğum halde böyle birde bebeğim de memeyi tutmama konusunda çok ısrarcı. Nedendir bu sıcaklardan mı yoksa emziren annelerde böyle bir dönem yaşanıyor mu? Bebeğim 3 aylık şu an. Mama vermek zorunda kalıyorum normalde günde bir defa mama verirdim şimdi neredeyse her öğün mamaya döndü. Sağım yapıp versem mi diyorum böyle de sanki biberona alışıyor iyice gibime geliyor bilmiyorum kötü mü yapıyorum. Var mı benim gibi bu aralar sütü azalan durmadan su içse de sıcaklardan etkilenmiş olabilen?
Yagmur_24 Ggizemggk ben her gün ağlıyorum krizli ağlama hem de. Ya kabullencem rızkı bunya hala devam etcem bilmşyorum napcamı şaşırdım psikolojim bitmiş kendimi hiç böyle görmemiştim
Areniku Ggizemggk bebeğim 4 aylık ve senin gibi aynı sorınları yaşadım hemen mamaya dönmeden önce umudunu yitirme ve lütfen sağım yap göğsümü boşaltmazsan yeni üretim olmaz. Power pumpking yöntemiyle haftada 3-4 gün sağ vücuduna acil süt uyarısı gönder ki üretim artsın. Takviyelerin faydasını sağım yaptıkça görebilirsin yoksa bi işe yaramaz yani önce memelerimiz çalışsın 🙏🏻😍
Mjora7 Merhaba, süt arttırıcılardan ziyade sadece ısırgan otu çayı ve kayısı ile dut öneririm. Bebek emmezse veya sağım yapmazsanız, kısacası meme boşalmazsa süt artmaz malesef. Mamadan ziyade sağıp vermeyi deneyin.Duşta emzirmeyi deneyebilirsiniz.
Ggizemggk Mjora7 önerdiğiniz çayları ilk defa duyuyorum. Yarın edinip deneyecem çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Mjora7 Ggizemggk kayısı ve dutu taze de kuru da yiyebilirsiniz. Ben yulaflı yoğurdun içine katıp biraz pekmezleyip günde 1 yiyorum. Bir de bira gibi malt içecekleri çok iyi arttırıyor. Ebebekte emziren anneler için malt içecekleri var içebilirsiniz. Günde 1 ısırgan otu çayı içiyorum aktardan aldım. Bir ara sütüm azalır gibi olmuştu, bunları düzenli yiyince ve düzenli emzirince yeniden arttı.
Ggizemggk Yagmur_24 kuzum ağlama ben bir defa düştüm o gaflete bebeğim de hissetti öyle içli içli dudaklarını uzata uzata ağladı ki içim gitti. Çok şükür benim sütüm düzene girdi kendiliğinden oldu ya da ben memleketten eve döndüm de artık kafam daha rahat olduğu için arttı bilemem. Yakın bir arkdaşımın da yaklaşık 2 haftadır sütü kesilmişti hatta benim elektriklş süt sağma makinem ile beraber sağım yaptık her iki memeden hepi topu 5 ml süt çıktı sonra ben kendi kullandığım solgar brewer’s yeast with vitamin b12 hapını verdim ona 4 5 günlük deneme amaçlı kullansın diye evde kendisi sağım yapmış 2. Gün 30 cc süt çıkmış. Zaten hap 2. Gün etki etmeye başlıyor. Eğer denemek istersen sana da tavsiye ederim. Doktoruna danıştık tan sonra istersen sende deneyebilirsin
Yagmur_24 Ggizemggk 2. Şişedeyim gerçekten artık beynim gitmiş akmış içtim mi içmedim mi şüpheye düşecek duruma geldim çocuğuma mı bakayım emzirme psikolojisine mi girmeyeyim uyumadığına mı ağlayayım ben ne edeyim
Ggizemggk Yagmur_24 şimdi ben burda sana şunu yap bunu yapma derim ama eminim ki sen zaten türlü türlü şeyi denemişsindir. Sadecee diyebilir ki seni çok iyi anlıyorum ve senin için dua ediyorum umarım herşey senin açından yoluna girer eğer olur da bir derdin bir sıkıntın varsa konuşmak istersen biraz rahatlamak istersen bana yazabilirsin. Birbirimizi göreceğimiz budur bundan ötesi yoktur insan bazen hiç tanımadığı birine bütün sıkıntısını anlatmak rahatlamak o sıkıntıyı ordw bırakmak ve yoluna devam etmek istiyor. ❤️
Yagmur_24 Ggizemggk gizenm hanım nr alaka diyeceksiniz ama yazdıklarınızı gözlerim dolarak okudum bi kez daha okuyayım kesin ağlarım kesin..