Zelislina merhaba 9 buçuk aylık olduk şuan çok rahat şükür ama ilk tadımlarda ki tecrübelerimi anlatayım
Tam 6 ay dolduğunda sebzelerle tadımlara başladık ben de çok heyecanlıydım fln ama bebeğim asla yemedi ağzını kitledi kafasını çevirdi tam heveslerim bitmişti ki şükür alıştı şuan güzel yiyor yani eğer size de böyle olursa hevesiniz kaçmasın teklif etmeye devam edin ısrar etmeden
Alerjik bi bebek olmadığı için bi sebzeyi 2 gün tattırdım sonra başka sebzeye geçip 4 5 sebze tadımından sonra karıştırıp koyu çorbalar yaptım
Sebze - yoğurt - meyve şeklinde gittim ilk baştaki 4 5 sebze tadımı bitikten sonra yanı 15 gün fln sonra 2 öğün verdim
Her katı gıda verdikten sonra su verdim ne kadar içerse ama ben başladığımda böyle sıcak değildi havalar şuan daha çok suya ihtiyacı olabilir emiyorsa anne sütünü etkilemeyecek ölçüde içgüdüsel olarak verebilirsiniz ml hesabı yapmadım hiç
Yoğurt mayalamayı açık süt alıp kaynatarak da yaptım günlük sütten de yaptım
Labne yine sütten kendim yaptım tarifi çok basit yapıp buzluğa attım azar azar çıkartıp kullanıyorum
Büyüdükçe bizim yediklerimizden tabiki yiyecek ama ilk baş özenmek ve bağırsak gelişimi için doğal katkısız beslenme önemli o yüzden salça labne peynir suyu kemik suyu yoğurt bebe bisküvisi hep kendim yapıyorum
Kabızlık için saf zeytinyağ ve kaysı suyu veriyordum
Tavsiyem ilkyardım öğrenin, öğürmesinden öksürmesinden korkmayın gözetiminizde yedirin
İnşallah yemek konusunda hiç zorlayıcı olmaz bebeğiniz 🤲🏻🌸🌸