Linosh Umutefem erkekse normal diye biliyorum fakat ismine bakma soylediklerinizi anlama vs ve birkac kelime beklenir bu aylarda. Bol bol konuşun yanında tavsiyem
papatya_1125 Umutefem canım hiçbir şey demiyor mu? Hayvanların taklidini Yapması da bir kelime sayılır mesela onları da yapmıyor mu
Umutefem Linosh ismine bakiyor dediklerimi hepsini anliyor anne ,dede ,mama ,cikcik ,pisi pisi ,gel , kapat ,araba sesi tarzi şeyleri söylüyor ama tam anlamiyla konuşamiyor
Umutefem papatya_1125 öyle yapıyor mesela kediyi görünce miyav köpek görünce hav hav ama isimini demiyor
papatya_1125 Umutefem Ama bunlar da bir kelime sayılıyor. Doktorlar genellikle ekran yasaklıyorlar böyle durumlarda çocukların sosyalleşmesini istiyorlar. Gunluk kelime kartı 25 kelime misal tekrar yapmalarını,sakız çiğneme ,üfleme etkinliği öneriyorlar.mesela senin gözetiminde şu köpüklü oyuncak var ya onu ufleyebilir. Bir de lütfen kısa cümleler kur ve vurgulu söyle
1ogretmen Umutefem kaç kelime söylüyor? Eğer beşten fazla kelime söylüyorsa konuşur ekranla falan alakası yok. Ama hiç bir kelime söylemiyorsa doktora götürün otizm şüphesi olabilir.
A2B4 1ogretmen konuşamama otzm değildir ki ? Herşeyi algılıyor anliyirsa işaret parmağı kullanıp,ismine dönüyorsa vs…kesinlikle otzm değil ifade edici dil yok çocuk ergen pskiyytrsti koyar teşhisi zaten dik sorunu var sa rapor çıkar rehabilitasyon alır ki komşunun oğlu aynen böyleydi annesi 2 sene özel eğitim aldırdı çocuk 6.sınıf ve şuan konuşuyor
1ogretmen A2B4 canım çocuk gelişim okudum hocamız rehabilitasyonda çalışıyor kendisi bizzat dedi hiç konuşamayan çocuk otizm’e giriyor diye çocuk en az 5 kelime söylebilir 5 kelimelik cümle kurabilir diye. Zaten konuşamıyorsa ya rehabilitasyona yada doktora gider onlar teşhisi koyar dediğim gibi ama yorumları okudum hanımefendinin oğlu maşallah beşten fazla kelime söylüyormuş.
Benisahtesevme2 1ogretmen nasıl egıtımcı o ya sacmalamış cıdden hıc konuşmadığı Icın otizme gırıyor demesı neye dayanarak soyleyebılıyor Konuşan çocuklardan otızım olanlara ne diyor peki? Şuanda herkeste konuşmama = otizm yanılgısı var bu resmen bu işi yapanlara kadar sirayet etti Evet çocuk ıkı yaşında artık ıkılı cümle kuruyor olması gerek normal olarak eğer bu şekilde ılerlemıyorsa gecıkmıs konuşmadan bahsederiz Otızm demek için çok Farklı durumlar olması gerek Goz teması Yalnız oymama istegı Asosyallık Komut almama Oyuncakları oyuna uygun oynama gıbı bır sürü sayabılırım
A2B4 1ogretmen Canım bak o senin dediğin kişi eğitimci olamaz oldu tek kelimesi olmayan ama 20 aylıkken 2li cümle kuran bir sürü çocuk var yapmayın insanları yanlış yönlendirmeyin.bende özel egtmde çalıştım.alıcı dil varsa korkmayacakdin
1ogretmen Benisahtesevme2 öyle dedi valla bende yanlış yönlendirmek asla istemem ben öğrendiğimi söylüyorum he yanlış söylediysem özür dilerim benim hatam değil bana öğretende.
Defne2 Umutefem ekran maruziyetine kalan hemen hemen bütün çocukların geç konuştuğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Ekrandan uzak tutun bebeğinizi, onunla sohbet edin , cümleler kuramasa da kelimelerini can kulağıyla dinleyin , kitap okuyun bol bol aklıma gelenler şimdilik bunlar. Lütfen bebeğinizi ekranın her türlüsünden uzak tutun lütfen.