aykoz_ öncelikle merhaba.. calisan bir anne oluşumdan sebep ogluma 2 bucuk yasina kdr babannesi bakti her istediği olan huysuz ve aksi bir cocuk. Tuvalet egitimine babannesi 2 yasindayken bana sormadan bir gun icinde aniden karar vermis ve baslamis ilk gün oluşundan sebep de (lazimlik olmadigi icin) alaturka wc de yere, dusa kabine, wc nin kapisina vs yerlere ayakta işetmiş yeter ki ogrensin diye. ertesi gun lazımlik alip gittim ama oglum oturmayi red etti o gun bugündür ki kakayla mucadele ediyorum.. ciş yapmakta bır sorun yok klozet tarzi küçük tuvaleti var ona oturarak yapiyor çişini. Ama kaka da asla oturmuyor.
Suan tam 4 yasinda 10 seans oyun terapisi aldik çözüme ulasamadik bizede geri sayim yontemiyle bezin artik olmadığını soylememizi ve yapmayi red ederse 3 5 gn sonunda fitil atip (ishal olmasini saglayip) kendi yapabildiğini bir kere gorse devami gelir dedi bu yolu izledik ama nafile fitile rağmen tuttu asla kabiz degil kaka yapmaktan veya kakanin canini acitmasindan korkmuyor.. oyun terapisini bıraktık psikiyatriye gittik oda sabah ogle aksam wc de otururken ona bagirsagina kaka yapmayi öğretelim tarzi konusmalar yapin bez asla baglamayin dedi. Hemen hemen 1 aydir bez baglamiyorum ancak bez turevi seyleri (peçete eski bir bez havlu vs) boxerinin icine koyuyorum tuvalet yapar pozisyonu aliyor altina yapiyor tuvaletinin laziimligini koyayim altina ona yap diyorum kabul etmiyor..sus anne konuşma diyor resmen. Bende çaresizce kendisinin yapacağı gunu bekliyorum..