Deletedmom_123 Az önceki postumla alakalı bu soruyu tek sormak istiyorum bebeğim 15 Aylık okuduğum bir postta otizm için en önemli kıstas bebeğin istediği şey için sizi çekiştirip ona götürmesi denilmiş. Bu yüzden içim çok tedirgin sizin bebekleriniz bu aylarda sizi çekiştirip istediği şeye götürüyor mu???
Nur3961 Deletedmom_123 tabiki yapıyor istediği şeyi gösteriyor götürüp çünkü konusamadiklari için benim oğlum 16 aylık ve baya uzun süredir aylardir yapıyor çok şükür hiçbir sağlık sıkıntısı da yok
Nur3961 Deletedmom_123 otizim için bir belirti değil bir kaç belirti bir arada olmali şayet öyle bir şey varsa o zaman doktora goturmeliyiz Allah korusun
Catlakbiranne Deletedmom_123 25 aylık hep götürüyor ne alaka yav her şeyi otizme bağlamayın yahu tek bir belirti otizm olduğunu söylemez Bunu çoğu çocuk yapar
Deletedmom_123 Catlakbiranne ah bende öyle görünce sadece kendi çocuğum yapıyor sandım çok teşekkür ederim içim rahatladı
Eflin06 Deletedmom_123 14 aylık istediği şeyi getirip açmamı ister özellikle agzı kapalı şeyleri getirir bazen de elimi tutar gotrmek ister istediği yere istediği şeyi vermem için tedirgin olmayın öyle böyle keşfetme çabalarındalar annesi otizmi düşünmeyin bile.. Sağlıkla büyüsün 🥰
Dolores Deletedmom_123 en önemli kıstas bu değildir. Konuşmaması, iletişim kurmaması, yalnız oyun oynaması, göz teması yoksunluğu, yan bakma, etrafında dönme, dönen nesnelere ilgi, tekrar eden hareketler, gibi gibi liste uzar gider. Bunlar var mı?
Deletedmom_123 Dolores anne baba dede gel gibi 5-6 kelimesi var sadece son 2 aydır çok fazla kelime eklemedi sürekli iletişim halinde bizimle, dışarda çocuklarlada yalnız oynamıyor sürekli yanında beni istiyor göz teması var yan bakmaz bu iki gündür ayak ucunda yürüme ve kendi kendine dönmeyi yapıyor ben de bunlardan şüphelendim sonra o okuduğum yazı çıkınca direkt kafamda bim türlü senaryo kurdum
BelaCivciv Deletedmom_123 Bunun otizmle ne alakası varmış onu anlayamadım tam? 18 aylık kızım sürekli elimden tutup istediği yere götürüyor. Bir de sadece tek bir şeye bakarak otizm tanısı konulamaz
tineanigra Deletedmom_123 konuşamayıp kendini ifade edemeyen bebek istediği şeyi sizi ona götürmeden nasıl anlatacak ki ?
Deletedmom_123 tineanigra aynen bende böyle düşünüyordum o yazıları okuyunca çok şaşırdım üzüldüm ama benim gibi çok anne varmış
Minnosannesiii Deletedmom_123 20 aya girecek evde akşama kadar beni bir yerlere çekiştiriyor Totomun üzerine 3 dk oturtamıyorum
tineanigra Deletedmom_123 25 aylık benimkiler hala sözle ifade edemedikleri yerde anne kalk gel diyip öyle işlerini gördürüyorlar :)
-_-hUysUzvetatlikadin Deletedmom_123 İki yaşını geçti ama hala yapar çünkü bazen istediği şeyin ismini bilmiyor parmağıyla gösteriyor e insan her zaman anlamıyor yani çocukta tutuyor beni götürüyor yani hiç aklıma böyle birşey gelmedi aylardır yapıyor bana bu yüzden anormal gelmemişti 🙄
marisback Deletedmom_123 ben çocuk gelişimi öğrencisiyim. Kayınvalidemlerin özel eğitim kurumu var. İlk defa böyle bir şey duyuyorum 😂 En önemli kıstas diye bir şey zaten yok. Onu yazan arkadaşa hayatta başarılar dilerim. 🤝🏻