Ballloglum E ben de götürdüm ne anlatıyorum. Doktor abartmissin ilk çocukta böyle oluyor aileler çocuğun çok normal hatta zeka seviyesi yaşının üzerinde görünüyor demişti. Ben de utanmıyorum elbette götüreceğiz bir sorun görüyorsak ben de DEHB olabileceğine işaret ettim. Ben öğretmen olarak böyle onlarca öğrenci ile muhatap oldum bu çocukların bir çoğu hareketli ama eve tıkıldıkları için alan bulamıyorlar, enerjileri fazla geliyor aslında çok da zeki çocuklar meraklılar, duramıyor çocuk bakın durmuyor demiyorum duramıyor diyorum. Çocukların pek çoğu otizm belirtileri gösteriyor zaten günümüzde en az birini veya ikisini. En büyük sebebi gönüllerince oyun oynayıp meraklarını giderememeleri. Bizim zamanımızda sokakta her şeyi inceledik oynardık, bu çocukları öyle değil. Televizyondan karınca izleyip ilk defa 7 yaşında karınca gören öğrencim vardı. Bunlar sadece televizyonda yokmuş buraya da gelmişler diye bağırmıştı sevinçten. Bunlar otizm belirtisi göstermesin de biz mi gösterelim. Ailesinin ekrandan uzak tutması gerekiyor çocuğu, en azından bunu söyleyebilirsiniz.