Blcckzbn benim oğlumda göz kayması 3 aylıkken başlamıştı. Anne yüreği işte. Ben hep şüphelendim. Bir sorun var dedim. Doktor hep bu aylarda gözler hafif kayar. Çok normal. 1 yaşına gelince düzelir diye bizi oyaladı da oyaladı. Kendi sağlık sorunlarımda vardı. Canımın derdine düştüm. Allah tuttu derler ya. Götüremedim doktora. Fakat içimi bu konuda kemiren bişeyler de var yani. Gelgelelim her ay göz kaymaları daha da arttı. Göz kontrolüne sonunda götürdük. Sonuçta daha bebek hani. Ben beklemiyorum kötü bişey. Dualar okuyorum filan. Eşim işten izin aldı. Çok sürmez herhalde dimi izin 1 saat aldım dedi. Bende yok canım bebek sonuçta. Belki yarım saat dedim. Nerden bilebilirim ki başımıza gelecekleri. Doktor sonuçta geçer demiş. Bir gittik doktora. El kadar bebeğime doktor baktı. Emin olamadı herhalde ki gitti yan odasındaki doktoru çağırdı. O da baktı. Bebeğim küçücük. Gözlerine ışık tutuyorlar. Korkuyor o da gözlerini inatla kapatmak istiyor. Canı acıyor belli. Gözleri sulanıyor sürekli. Gidip gelip damlalı test yaptılar. Gözleri yandı kavruldu evladımın. Birde uyku bastırdı ki sormayın ama uyutamıyorum. Gidip gelip damla damlatıyorlar. Göz bebekleri çok küçük olduğu İçin emin olamıyorlarmış ölçümlerden. Gel gelelim yarım saate işimiz biter herhalde dediğim hastaneden işimiz 5 saate zor bitti. Çocuğumun sağ gözünün nerdeyse hiç görmediği söylendi bize😔 Doğuştan sağ gözde 7,5 numara yükseklikte bir miyop varmış evladımda. Göz kaymaları da bu sebeptenmiş. Sağ gözünü hiç kullanmıyor, daha doğrusu görmediği için kullanamıyor. Göz doktoru çocuk doktorunuza söyleyin başka testler isteyip araştırsın. Belki doğuştan gelen başka bir hastalığı vardır da o gözüne vurup böyle yüksek numaraya sebep olmuştur dedi😔 Karı koca beynimizden vurulduk o an. Daha gözünü hazmedemezken bir de başka bir hastalığı mı var diye kahrolduk. Hemen çocuk doktoruna durumu bildirdim. Gelişimi gayet normal giden bir bebeğe ne tahlili yapılır ki saçmalıyorlar bazen dedi. Ben tabi rahat edemedim. Başka doktora götürdüm çocuğumu. Aynı şeyleri söylediler. Mecburen gözlük yazıldı el kadar bebeğime görmesi için. Daha doğrusu göz numarası daha da yükselmesin diye. İlk önce 3,5 numara ile başladık, sonra 5 numaraya yükseldi gözlük camı. Gözü 7,5 numara ama doktor bu numara ağır gelir daha bebek dedi ve en düşükten yavaş yavaş yükselterek gidicez dedi. Daha 7 aylıktı bunlar başımıza geldiğinde düşünün. Biz çok daha erken başladık gözlük kullanmaya ve inanın bu kadar küçükken bir bebeğe gözlük taktırmak insanı canına doyuruyor. Bu durumu kabullenmem hazmetmem çok uzun zamanımı aldı. Günlerce haftalarca gece gündüz ağladığımı bilirim. İnsanın evladı söz konusu olunca akan sular duruyor. Sonra kabullendim durumu. Yeter ki Rabbim dermansız dert vermesin dedim. Şimdilerde bebeğim 1 yaşında ve gözlük olayı çok çok daha zorlaştı. Bilinçlendikçe gözlükten nefret ediyor ve ben ona taktırmak zorundayım. İstemiyor baktığınızda ve ben inatla ısrarla istemediği şeyi yapmak zorundayım. Bu çok ağır inanın. Fakat başa gelende çekiliyor. Rabbim yeter ki sağlıktan ayırmasın. Göz kaymaları hala beter durumda. Düzelmedi gözlüğe rağmen. Gözlük takmayınca yürürken sendelemeleri çok oluyor düşüyor. Gözlük takınca yine bir tık daha iyi ama takmıyor İşte sorun da orda. O gözlüğü takmadığı içinde evde günde kaç kez düşüp bir yerlerini morartıyor. Bugün mesela yüzüstü düştü. Dişleri alt dudağına battı. Kanadı bir sürü ve daha bunun gibi milyon şey. İşin tuhafı bunları yaşarken de yalnızım. Ne kendi ailemden fayda var ne eşimin ailesinden. Çok zor inanın. İnsan bir şekil alışıyor tabi yine. O açıdan size tavsiyem yaşadığınız herşeye şükredin bir, ikincisi güvenilir iyi araştırdığınız bir göz doktoru bulun çocuğunuz İçin. Ertelemeyin yani. Çocuğunuzun sağlığı İçin herşeyi yapın. Önemli bu. Sevgiler❤️