Fatma_P72 Merhaba sevgili anneler benim oğluşum 10 aylık fakat emeklemiyor yere yüzüstü veya normal koyduğumda uzanmak istemiyor oturmak istiyor hep önüne sevdiği oyuncakları falan koyuyorum teşvik etmek için ama bu sefer oyuncağina yetişemediği için ağlıyor bende onunla istediği gibi vakit geçirmeye başladim artik sizlerde nasıl geçiyor bu süreç ?
2626 Fatma_P72 hiç üzülmeyin sevgili anne,benim bebeğimde aynı sizinkisi gibiydi yüz üstü durmaktan nefret ederdi hemen döndürürdü kendisini yaşına 2 hafta kala emeklemeye başladı az az yaşına girdikten 1 ay sonra falanda yürümeye başladı hiç acele etmedim yürümesi konusunda ama emeklemiyor diye bende çok üzüldüm neden böyle acaba bir sorun mu var diye ama bebek kendisini ne zaman hazır hissederse o zaman yapıyor yapması gerekenleri
Beramomm Fatma_P72 emeklemeyen bebekler kesinlikle daha çabuk yürüyor kaldı ki emekleme bir gelişim basamağı değil o yüzden içinizi ferah tutun size önerim ona tutunup kalkmayı öğretin onu öğrendiği zaman da zaten kendisi adım atıp koltukta vb sıralama yapıp yürüyor
Fatma_P72 2626 bende üzülüyorum bu durum içjn fakat normal bir süreç olduğunu biliyorum her bebek farkli sonuçta bende bebeğim istemedigi için zorlamadim zamana biraktik
Besraesin Fatma_P72 10 aylık yerde sürümüyordu veya ellerınle kendını cekıyordu ayaklarını kullanmıyordu bı gun sabah kalktık bı baltım emeklıyor 10., aylıkken bende hep arastırdım evet kendıne ozel her cocuk heveslenıyoruz ama her acaba dedıgımde kısa sure sonra bebegım ben yaptım anne dıye karsıma gelıyor 😂
Fatma_P72 Beramomm evet bunu çok duyuyorum çevremden emeklemeyen çocuklar daha erken yürür diye bakalım zaman göstericek😊tesekkur ederim yorumunuz için
Ss1aa Fatma_P72 11 aylıkken emekledi bizimkisi . Yüz üstü durmayı hiç sevmedi çok şey koydum banamısın demedi . Kendini hazır hissettiğinde emekler takma kafana . Emeklemesin ne olucak ki . Belki bir anda yürüyecek . Gelişim için bir basamak değil emeklemek
Fatma_P72 Ss1aa Ss1aa evet oyle ama annelik işte bebeklerimiz ne kadar hazir hissetmesede bizler gormek istiyoruz😀 baktım emeklememekte kararlı küçük bey ısrar etmedim zamana biraktim hayirlisi😊
ogretmenanne- Fatma_P72 bizimki de emeklemedi anca süründü şimdi tam 1 yaşında ve emeklemeye başladı, ne yapacakları gerçekten belli olmuyor, zaten demişler arkadaşlar da bir gelişim basamağı değil ama emeklemesi için geç de değil :)
Ss1aa Fatma_P72 aynen zorlamanın bir anlamı yok . Kendisi isterse emeklicek. Bizler aceleci davranıyoruz . Bence tadını çıkar. Ondan sonra sen peşinden ayrılmıyorsun 😂
nazli-06 Fatma_P72 benımkıde nefret edıyordu kıyamet kopuyordu yuz ustu koysam, bı anda kendısı basladı, ne oyuncak ne bısey koyduk, hatta nız duzeltıyoruz o karın üstü hale gelıyor, bence zamanı gelınce kendısı yapar hıc kafaya takmayın
Poly-ana Fatma_P72 Emeklemeden yürüyen çok bebek var canım üzülme zaten yürüme vakti gelmiş yavaş yavaş direk yürüyecektir koltuklara falan tutunup yürüyor mu
Nehir-Poyraz Fatma_P72 benimde 10 ay 11 günlük yüzüstü koyunca yerde geri geri gidiyor sadece ileri gitmiyor bende çok sorun etmiştim başlarda ama her çocuk farklı elinden tutup yürümek istiyor. Beşikte falan dizlerinin üstüne kalkıyor ama ayağa kalkmıyor başka bebekler yapıyor benim ki neden yapmıyor diyodum ama artık sorun etmiyorum çünkü bir günde değişiyor bütün hareketleri. Biz anneler olarak fazla hevesli ve evhamlıyız bence. Yemek konusundada mesela. Ben asla taneli biraz pütürlü bişey yediremiyorum. Öğürme değil direk boğulma gibi şeyler yaşıyor kusuyor eziyet etmektense kendi yapsın dyorum. Dişleri bile çıkmadı mesela 🤣
Poly-ana Fatma_P72 Hahaha olsun demek ki daha keyfi yetmemiş 😂 Gerçekten kimi bebek üşeniyor bir sabah bi kalkarsınız sizinki yürüyor bu gidişle 😂