Meovvmeovv Akca28 ek gıdayı şuan tadımlık vermeniz lazım örneğin bir tadımda yoğurt denediniz bi reaksiyon yoksa ertesi gün daha fazla yoğurt yine yoksa bir öğünü komple yoğurt yapabilirsiniz
06elfber06 Akca28 benim bebeğim 6 ay 15 günlük kabak havuç patates veriyorum çorba şeklinde yapıyorum genelde yoğurtla da meyve karışımlarını çok seviyor şu anlık bunları veriyorum başka bir şey vermedim Bir de her verdiğim şeyin içine ceviz katıyorum yoğurtla verdiklerimin içine yani
1tostos22 Akca28 sebze corbalari yapabilirsiniz yada sebze pureleri, yumurta sarisi labne veya lor verebilirsinizm eyveli yulaf lapasi yapabilirsiniz. Ama zaten nu aylarda iki oğun yeterli.Mesela bir oğun meyve bir oğun corba verdiniz yeter zaten.
Akca28 Meovvmeovv biz o aşamayı geçtik 5 aylıkken başladık doktor tavsiyesiyle ama suan ne versem diye düşünüyorum
Meovvmeovv Akca28 ben sabah yumurta haşlıyorum içine peynir ve ceviz içini ezip veriyorum Öğlen yoğurt ve bir meyveyi karıştırıp veriyorum Akşma doğru yaptığım yemeklerden veriyorum Gece maması olarakda hipp yulaf mamasından suyla karıştırıp yedirip yatıyorum
Akca28 06elfber06 yoğurt çok sevmedi ayran veriyorum ama genel olarak meyve püresi veriyorum başka ne yapabilirim bilmiyorum
Syds Açken vermeniz gerekiyor ek gıdayı doktorumuz meyvelerden önce sebzeleri vermemizi önerdi bize şuan kabak havuç patates yoğurt veriyorum üçer gün alıştırarak devam ettim
Akca28 1tostos22 doktorumuz artık püre değil biraz daha taneli şeyler verin dedi mesela pilav falan verin dedi
1tostos22 Akca28 o zamam sebzeli pilav yapabilirsiniz,yayla corbasi yapabilirsiniz yogurtlu yada peynirli makarna yapabilirisniz kahvaltilara pankek yada omlet yapabilirsiniz.
1tostos22 Akca28 haklisiniz tam gecis dönemi çünkü püreden taneliye gecerken insan hem çekimiyor hem ne yapacagini bilemiyor. Sürekli ayni şeyi veremekte olmuyor sıkıliyor bebeklerde bende sürekli yeni tarifler bulmaya çalısıyorum😀