Vhbnne evet yaşadım aynen doktorun dediği gibi yavaş yavaş öğrenecek benim bebeğim 4.5 aya kadar kendi kendine kaka yapamadı.
Ama fitille devamlı uyarmak makat çatlağına ve bağırsak tembelliğine sebep olur onun yerine bebeğimi tuvalet pozisyonunda tutarak rahat kaka yapmasını sağladım bir tane de lazımık aldım kakasını tutarak yaptırdım ona. Şu an 10 aylık kabızlık durumlarında hala tutarak o şekilde yaptırıyorum ki kaka içeride sertleşmesin bu da makat çatlağına neden olur. Makat çatlağına gelirsek bebeğine havalar sıcak oturma banyosu yaptır sıcak suya oturt bir 10 dk kadar otursun sonra da krem sür makatina hamazing, Hametan veya Fito kullanabilirsin düzenli oturma banyosu yaptırıp krem sürersen geçer makat çatlağından dolayı da kakasını tutuyordur muhtemelen çünkü canı yandığı için kaka yapmamayı tercih ediyorlar Bu süreçte bol bol tuvalet pozisyonunda tutarak kakasını yaptır içerde kurumasın oturma banyosu yaptır Sıcak suya oturt de krem kullan merak etme zamanla geçiyor gerçekten Makat çatlağı özellikle geçince bu durum geçiyor ve kendi kendine kaka yapmaya başlıyor