Rmya Kizlar yeni doğum yaptim bebeğim 10 günlük emziriyorum ama doyup doymadigindan emin olamıyorum sütüm geliyor içtiğini duyuyorum ama sürekli meme istiyor uyanik olduğu zaman hep meme istiyor memede de uyuyor normal mi saglik ocaginda kontrolümüz vardi 3.500 kilo cikti ama doğum kilosu 3.700 tuvaletini gayet iyi yapiyor o konuda hiç bir sorun yok geceleri kalkip emmiyor 3 4 bazen 5 saat uyuyor ben kaldirmasam daha da kalkmicak sizce doyuyormudur
-Sweetdream- Rmya kilo alımı gayet iyiyse çişli bez sayısı 4-5 se normaldir bebekler sadece acıktığı için emmek istemez annenin kokusu sıcaklığı bebeği sakinleştirir bizde de o zamanlar öyleydi ama dediğim gibi sadece acıktığı için emmek istemezler anneyle bebek arasındaki bağı güçlendirir emzirmek sürekli emzir ne zaman emmek istedi o zaman emzir sarılık olmaması içinde 2 saatte bir emzirmen gerekiyor zaten uyuyorsa da uyandırıp emzir sarılık olmaması için
Minigim38 Rmya gece uzun uyuyormuş 1,5 2 saatte bir emzirin kan şekeri düşebilir henüz çok küçük Allah korusun sarılık olabilir. Çiş takibi yapın o zamanlar 10 beze yakın değişiyordum ben. Memede uyuması çok normal sadece sizin kokunuzu biliyor güvende hissediyor kendini annesi 🥰
Papatya-bahcesi Rmya ben biyerde okumuştum 2-3 saati geçmemeli kan şekeri düşüyo diye bi araştırın isterseniz
Ahsenimltm Rmya bir hemşire olarak söylüyorum amacım seni korkutmak değil öncelikle. 10. Günde bebeğinin doğum kilosunu yakalayıp kilo almaya başlaması lazımdı her ne kadar çok emzirdiğini düşünsenfe malesef yetersiz. Bebek ödem attığı için başlardaki şişli bez sizi yanıltabilir. Dolu dolu 4-5 çişli bez olması lazım ama tek başına dolu şişli bez yeterli değil kilo alımı ile değerlendirilir. 10 günlük bebek beslenmeden 5 saat uyumamalı. Gece Max 3 gündüz Max 2 saatte bir beslenmeli her istediğinde de yine beslenmeli. Bence en yakın zamanda çocuk doktoruna götürün sarılık açısından değerlendirilmeli
Rmya -Sweetdream- ya öyle yapiyorum ama doymamasindan çok korkuyorum ama doymasa tuvaletini yapmaz uyumaz diye düşünüyorum evet günde rahat 5 kere bez değiştiriyoruz cişimizin rengide normal sürekli emziriyorum kayinvalidemde sürekli neden bu kadar emiyor bence doymuyor besleyici sütun yok tarzinda şeyler söylüyor baski yapiyor o yüzden artik bende bu düşünceye kapildim ya
Rmya Minigim38 ya bir kaç kere uyandirmaya caliştiö asla uyanmiyor uyansana emmiyor geri uyuyor çok tembel ya
zeynepozkar Rmya kayınvalideniz boş yapıyor her annenin sütü besleyicidir. Bunları hiç düşünmeyin ilk zamanlar kilo kaybetmesi normal zaten yeterli sayıda çişli bez alıyorsanız ne mutlu size
-Sweetdream- Rmya ay kuzum boşver onları benim kızım 4 aylık oldu atak haftasında sürekli mızmız kilo alımı çişli bez sayısı da güzel doktorumuz mama gerek görmedi ama onlar bu çocuk sürekli aç doymuyor diyip durur sen umursama bol bol emzir ne kadar emzirirsen o kadar sütün gelir bende aynı durumdayım bazı şeyleri duymazdan geleceğiz 🤗
DlrOzn Rmya Hiç kimseyi dinleyip üzme ne kadar emzirirsen sütün o kadar artar. Yetmiyor diye düşünüp enerjini düşürme sütün yetmeseydi bebiş huzursuzlanır memenle kavga ederdi. Mutlaka gece1.5 saatte bir uyandır sarılığı artmasın. Sadece bebeğinin güzel zamanlarına odaklan kimsenin keyfini kaçırmasına izin verme güzel anne 🥹♥️
Minigim38 Rmya bebeklerin çenesi henüz güçlü değil ki 2 çekiyor yoruluyor uyuya kalıyor 5 10 dakika sonra uyanıp tekrar emiyor 2 3 çekip uyuyor çok normal Rmya burnunu sıkın, çorabını çıkarın, ıslak mendille elini yüzünü falan silin
Rmya zeynepozkar evet aliyorum günde en az 5 kere bez değiştiriyoruz işte lohusalik gercektende kafaya takmak demekmiş hersey kafama takiliyor
Rmya -Sweetdream- evet de iste normalde de bu kadar takilmama ma lohusaliktan heralde birde ben farkinda olmam ve gercektende çocuğum doyuyorsa korkusu oluştu aslinda biliyorum doyuyor ama işte nedense bu düşünceden cikamiyorum doğum yaptigim günden beri ayni muhabbet
-Sweetdream- Rmya o muhabbet hep olur oluyor sen bebeğine odaklan onu bi kokla zaten bütün herşeyi unutursun sağlıcakla büyüt inşallah
Papatya-bahcesi Rmya bende ilk öyle düşünmüştüm sonra sütümü sağdım ve çıkmıştı baya sonra ikna oldum ☺️
Rmya Papatya-bahcesi bu hiç aklima gelmedi olmazsa bende yapim ama sütüm var görüyorum kizin agzindan akiyor ama bir türlü ikna olamiyorum