Nurlanaaa benimde bebeğim sarılık oldu. Doğumundan sonra üçüncü gününde doktor kontrolüne gittiğimizde çıktı. Doktor muayene ederken sarılık bar değerine bakmamız lazım dedi ve kan alındı , kan değerinde de baya yüksek çıktı. Hastaneye yatışı yapıldı. 5 gün yoğunbakımda kaldı. Damardan sıvı besleme de yaptılar, fototerapi de aldı. Beşinci gün çıktığında doğum kilosuna anca gelebilmişti. Hafife almayın en azından bir tahlil verin değerine bakılsın. Bende emziriyordum , sütüm vardı ancak yeterli gelmemiş. Yoğunbakımda kalırken de hep kendi sütümü sağıp götürdüm onunla besleme yaptılar. Çıkışı yapılınca da iki kez daha kontrole götürdük. Bu aralar yine götüreceğiz. Önemli bir konu çünkü. Epikriz raporunu okuduğumda durumu o kadar vahimmiş ki. Üçüncü ayında nöroloji bölümüne de götüreceğiz sarılık yaşadığı için. Korkutmak istemem sizi ama önemli bir konu , değeri artarsa 2-3 saat değil daha fazla da uyur. Tok olduğundan olmayabilir uykusu. Sarılık uyku hali de yapar çünkü. Uyandırıp uyandırıp beslemeniz gerekiyor.