tospikannesiiii Hanımlar meme kanseri olduğumu öğrendim dün. Daha başlangıç seviyesi deymiş.28 yaşındayım 13bucuk aylık bebeğim var süt sağımı yaparak besledim hep. 9.ayımda sağım esnasında memeden kan geldi doktora gittim süt kanslında et beni gibi parça var dendi oradan parça alınacağı yani biyopsi yapılacağı söylendi başka dra gittik. O Dr da 3 ay daha bekleyelim eöziriyorsun suan dedi zararlı Bi durum yok dedi. 11.ayda yine geldi. Bu sefer sağımı bırakıp mamaya geçtim. Hem sütüm azalmıştır hemde canım acıyordu. Tekrar gittim dra bu sefer o da biyopsi dedi. Biyopsi yapan Dr. Önce ultroson baktı. Ve kan gelen memede değil diğer memede bişey gördü. Dedim 2bucuk ay önce bişey yoktu 2 kere ultroson bakılmıştı 20 dk. Olabilir dedi belki bişeyler in başlangıcıdır. Kan gelen memeden değil bu memeden biyopsi yapmam gerekiyor dedi. İstemedim gibi başta çünkü 2 Dr. O meme derken bu diğeri diyor dedim. Kadın dedi bende yaptırmıycaksan git başka yerde bu memeden mutlaka biyopsi yaptır deyince yaptırdık. Ve sonuç çıktı kanser. 2 bucuk ayda nasıl belirmiş nasıl çıkmış yani çok şaşırdım. Kan gelen memeden zaten sağımda kan gelmişti normalde gelmiyor diye o 2.pkan da kaldı sorun yok onda dendi. İyi tarafından bakıyorum iyiki oğlum olmuş iyiki sağım yapmışım. Direk mama vermemişim. Yoksa kan gelmese ben gene alamıycam kanseri ve ilerliycek. Bide ele gelen bişey de yok dedi dr.yağ gibi dedi. Anlayamazdım imkanı yok. Sonuç olarak kontrole mutlaka gidin hanımlar. Devlet hastanesiyse alın zaten aylar sonraya veriyor randevuyu özel de akıntı yok da mutlaka her yıl hatta 6 ayda bir yaptırın 2.5 ayda olmuş ve erken teşhis. Buna sevindim çok. Hastalığın yaşı yok kanserin de.. Ha geçmişte de bilinen kanser vakası hiç yok ailemde. Hiç belli olmuyor mutlaka gidin kontrollere. Bi de ağrı da yok. Ağrıyan yerde sorun yoktur derler hep gerçekmiş.
Ysgl26 tospikannesiiii canım benim çok geçmiş olsun rabbim şifanı versin tez zamanda evladına bağışlasın. Ama sevindim erken teşhiş edilmesine.. ihmal ediyoruz kadınlar olarak ama düzenli olarak göğüs ve rahim taraması yaptırmak gerekiyor
Sessiz_oyuncu tospikannesiiii canım çok geçmiş olsun öncelikle. Hemen farkedilmesi senin şansın. Rabbim biran önce şifanı versin. Bende gideceğim ama mamografiden korkuyorum. Annem çeklmşti çok acıdı çok sıkıştırdılar demşti 🥲 o yüzden gitmiyorm
Taze_annecik tospikannesiiii Memeden kan gelmesi kesin teşhis mi ikinci bebeğimi dogurdum Eylül de ilk bebeğimi normal doğurdum sağım yaparak besledim ikinciyi sezaryen yaptım sütüm kanlı geldi ilk üç gün emziremedim. Daha sonra normale döndü. Korktum şimdi sızede çok geçmiş olsun Rabbim şifalar nasip etsin.
Susamuru tospikannesiiii çok geçmiş olsun teyzemde 40 yaşında doğum yaptı sonra meme kanseri olduğunu öğrendi doğum ve emzirmek tetikliyor mu acaba hormon dengesi bozulduğu için. Acil şifalar diliyorum teyzem 3-4 ayda tamamen atlattı erken teşhis olduğu için darısı başınıza ❤️🩹
tospikannesiiii Ysgl26 amin canım çok teşekkür ederim. Aynen öyle o yüzden belki Bi teşvik olur örnek olsun diye paylaşmak istedim ihmal etmeyelim kendimizi en çok evlatlarımız için
tospikannesiiii Sessiz_oyuncu amin sağol canım ya sonradan çekilen acılardansa en başta bu acı bişey gelmez ya birde ben yıllar önce çektirmiştim bende o kadar çok acımadı ama şimdi nasıl çekerler bilmiyorum. Sen yine ihmal etme birkere acıyacak ama sonra için rahat olcak
Sessiz_oyuncu tospikannesiiii evet haklısın daha benim smear testine gitmem lazım kaç ay oldu hep öteledim. Cesaret edince gidicem inşallah
Berikoko Geçmiş olsun benim de talus kemiği denen bölgede kist görüldü hiç duymamıştım iyi huylu bir tümör ama yine de biyopsi yapacaklar Salı günü sonra da ameliyat olacağım o kist kemiğin bir kısmına yerleşmiş almamız gerek dediler 6 tane doktora gittim bir türlü ikna ve emin olamadım sadece ayağımdaki ağrı için doktora gitmiştim bu sonucu aldım ..
tospikannesiiii Berikoko Allah allah çok geçmiş olsun. 6 Dr da aynı şeyi diyorsa yapılması gerek bence. İhmal etmeyin sağlık bu ne olursa olsun Bi bakılsın ben çok korkuyordum biyopsi den korkulacak bişey yokmuş iğneyle çat çat aldı size de çok geçmiş olsun sonucu iyi çıkar inşallah
yigit2021 Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah bir şey sormak istiyorum size benim hamilelik sürecinden önce göğsünde kist vardı 6 ayda bir takip demişlerdi doğum yaptım Bir hafta 10 gün sütüm geldi ondan sonra birdenbire sütüm kesildi Ne yaptıysak Damla dahi gelmedi aylar sonra sol göğsüm kanamaya başladı bir ıslaklık hissedip fark ettim iki göğsümden de biyopsi yapıldı iki göğüste de kitle var dediler MR’a da girdim iyi huylu kitleler deyip gönderdiler şu an göğsümde kanama yok sizce tekrar gitmeli miyim sizin nasıl belirtileriniz vardı kanamadan hariç
tospikannesiiii yigit2021 geçmiş olsun size de. Bende sağım esnasında kan geldiği için kan geldikten sonra acıma oluyordu. Ve meme ucunda sanırım kanın geldiği kanalın uç kısmı kırmızı nokta oluyordu. O meme ucu biraz hassas oluyordu ama bir sonraki günü sğım yapıyordum tekrar çok düşük modda. O şekilde birer kez 2 defa geldi. Sanırım aynı şeyler. Bana da sakıncalı Bi durum yok. Emziren annelerde bazen olabiliyor süt kanalında et beni gibi bişey demişti doktor. Ama bence sizce 3 5 ay sonra tekrar gitmenize fayda var gibi geliyor. Hatta şöyle söyleyim sanırım benimkisi yok olmuş. Biyopsi yapılmadan önce tekrar ultroson la baktılar ve kan gelen memede Dr bişey göremedi. Hatta ben demiştim bu memeden biyopsi istedi doktorlar diye de burada hiçbirşey yok ki ters Bi durum hiç yok demişti. Belki sizinki de öyle yok olur ama yine gitmekte fayda var bence
tospikannesiiii Taze_annecik amin inşallah teşekkür ederim. Doğumdan sonraki ilk sütler genelde kanlı gelir birkaç gün de sürebilir normal yani. Sizde korkulacak bişey yok. Ben sağım yaparken kan geldi birde 9. Ayda. Süt kanalında meme ik gibi bir parça varmış ondan geliyormuş benim kan. Ama sakıncalı Bi durum değilmiş
Minaisra Çok geçmiş olsun tedavı olarak nasıl bı periyot belirledı doktorlar ? Bu kadar erken bile farkedılmesi ne kadar büyük bı lütuf ❤️🤲rabbım bir dahasını yaşatmasın
tospikannesiiii Minaisra amin inşallah. Allah razı olsun Şimdi direk ameliyat olacak 14 ünde. Ele gelen bir parça değilmiş yağ gibi bişey iş. O yğzden ameliyat öncesi oraya tel takılacakmış. Ameliyat yeri belli olsun diye. Sonra Orayı temizliycekler. O aldıkları parçayı tekrar patalojiye gönderecekler. Ptaloji sonucu ileri Bi seviye çıkarsa ışın tedavisi olabilir dedi. Onun haricinde bilmiyorum ile mı verir artık
Berikoko tospikannesiiii iyi huyluymuş çok şükür hepsi iyi huylu dedi zaten ama türleri oluyormuş bunların da yapısal açıdan ona bakacaklar
Beril4226 Çok geçmiş olsun.Erken teşhis çok şükür.Benim annemde meme kanseri onunda erken evre ama kemoterapi önerdi doktor kemoterapisini aldı .Çok sevindim ihmal etmemenize sağlıkla kalın 🤍
izd Çok çok geçmişler olsun acil şifalar dilerim. Ne güzel ki erken teşhis.. meme kanserinde artık hem tedavi süreci nispeten hastaya özel ve mü kün mertebe hasta dostu olarak gelişti. Şans, sağlık sizinle olsun, her şeyin güzeli olsun