Goktug24 Sütüm var aslında ama gündüz 1 saatte bir 2saate bir emiyo haliyle az geliyo bazen aglama krızıne gırıyo öglen 4 den gece 12 e kadar huysuzdu memeyi veriyorum yutkunma sesi yok mamayı verdim içtiği gibi uyudu süt yetmiyomuymuş acaba?
Taelif Goktug24 Bebeğiniz kaç aylık öncelikle ona gore doktorunuza danışıp o saat aralığında emzirin. Benim oğlumda öyleydi bi ara ak guk dese acikti sanir verirdim ama ac olmasa da emerdi sonunda sizin gibi olduk akşam ac ama süt gelmiyo çünkü sömürdü az az buzdolabındaki sütü eritmiş vermiştim bende. Ertesi gün hemen saatleri takip edip vermeye başladım. 2 saatten önce kesinlikle vermedim oyaladım çünkü açlıktan yapmıyordu biliyordum. Ve göğüslerim de doldu o da emdiği zaman artık verimli karnını doyurmak için yeterli seviyede emdi. Sizde böyle yapın derim. :)
Eue Goktug24 saatlerle sınırlandırmayın.Benim kızım 3 aylık doğduğundan beri yarım saatte bir memede.kucağımdan ayrılmıyor.Bu halde bile günde bir veya iki mama veriyorum.Zaten karnı toksa içmiyor mamayı.İlk 3 ay memede yaşıyor zaten yenidoğanlar o yüzden saatle sınırlandırmayın.Bu süreç böyle geçecek.Ne zaman isterse emzir kesinlikle
Smiley Goktug24 1. si gazdan olabilir küçük bebekler gazı da olsa sakinleşmek için emer dolayısıyla daha çok gazı olur 😅 2 ayı geçtiyse saatli emzirmenizi tavsiye ederim 2 aylık bir bebek 2-2.5 saat dayanabilir . Yediklerini tam sindirir ve böylece dolayıyla gazı olmaz Si akşam saatlerinde daha çok ağlıyorsa süt yetmiyordur takviye yapmanızı tavsiye ederim
zeynepzeze Evet, mesela benim akşama doğru sütüm çok azalıyordu.. Bebekte meme de huysuzlanıyordu ağlıyordu. Doktora götürdüm doktor kilo alımı az evet doymuyor dedi takviye mama veriyorum şuan. Sizde bir götürün kilo ölçümüne göre değerlendirirler
Goktug24 zeynepzeze kadar ilo alımı güzel mama verme dedi ama sürekli emiyo kalmıyo bugun mama yedi yattı Bi gece bide biraz önce emdi o da çok degil hala uykuya devam ediyo acaba önceden gercekten açmıydı iyce düşündürdü
Goktug24 Eue emziriyorum da gelmeyince sorun işte mamayı alınca doydu da uyuyo gibi Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz
zeynepzeze Aryaarya Şöyle hesaplıyorlar, günde 20 gr almaları gerekiyormuş. Ama bebeğim 15 gr aldığı ve hiç durmadığı için mama verdik. Şu anda kilo alımımız düzeldi. Ama tabi benim içim hiç rahat değil keşke sadece anne sütü alabilseydi
Goktug24 Ikram dinlenince sütüm oluyo ya o zaman sorunsuz Bi şekilde emiyo ma akşama doğru 4 den 9 a kadar huysuz ya kolik ya aç bilemedim
Goktug24 Smiley makat çatlak oldugu için gaz çıkartırken de aglıyo 2 günde kakasını yapmadı zormuş bu dönemler
GmzSnn Goktug24 ağlama krizleri gazdan sıkışmadan dolayı olabilir saatte bir emzirmeniz onu doyurmaz aksine sindiremediği besini daha gazı çıkaramadan tekrar gaz oluşturmaya sebep olur buda onun katıla katıla ağlamasını dewam ettirir 🙄 3 saatte bir emzirme yöntemine geçin çok rahat ediceksiniz başlarda zorlanırsınız ama gaz problemi ortadan kalkar 3 saatte bir yöntemiyle
Goktug24 GmzSnn o 3 saat içinde nasıl oyalayabilirm ki ben her agladıgında emziriyorum bazen alıyo susuyor bazen almıyo aglıyo
GmzSnn Goktug24 direk 3 saate geçmeyin zaten ikinizde memnun kalmazsınız bu durumdan aralara yarımşar saat sokarak 15er dk sokarak uzatın🥰 emzirdiğinizde susmasının sebebi bebek emerken gaz sıkışmasını fazla hissetmeyişinden kaynaklanıyo emmeyi bırakınca gelen süt tekrar gazı çoğaltıyo emdikçe susan bebek aksine emdikçe gazını çoğaltan daha çok ağlayan bebek oluyo 😉
Goktug24 GmzSnn çok teşekkür ederim bilgileriniz için :) Bizde kolik mi diyoruz çünkü morarana kadar aglıyo ve kendi kendine Bi agu falan yok gülme yok hepsi çok nadir sürekli uyumak istiyor ayakta tutalım istiyor doktor gazı yok demişti ama illa ki vardır
GmzSnn Goktug24 doktor açıp içine bakmadığı için bebeği sadece tıbbı olarak konuşuyo ama yaşayan anneler malesef ağlıyo diyosun bişeyi yok deyip gönderiyo ama ağlıyo yani napalım yalanmı söylüyoruz🤦🏻♀️ Kolik deyip geçmişler adına ama adam gibi bi yöntemi bile yok deneme tahtasına dönüyo bebekler deneye deneye hangisiyle geçecek diye uğraşıyo anneler 🤭 gazı olan bebeği emzirdiğinizde daha çok sıkışmadan katıla katıla morarana kadar ağlar başka türlü oyalayın kucakta tıpışlayın gezdirin dışarıya çıkarın hawa aldırın ne kadar hawa alır bebek o kadar rahatlar
Goktug24 GmzSnn Gerçekten çok teşekkür ederim desteğiniz için 3 saate 1 i Bi deneyim bakalım dün geceki mamada sonra şimdi hala uyuyo uyanı emıyo geri uyuyo bugun biraz maşallahı var zaten akşam çektiriyor 🥴
GmzSnn Goktug24 Mama&Meme de gidebilirsiniz bi öğün mama bir öğün meme werebilirsiniz weya tamamen memeye dönebilirsiniz bu sizin tercihiniz ama kesinlikle 3 saate bi emzirmeyi uygulayın rahatlayacaksınız