niHanzade Arkadaşlar kızım mama ile besleniyor 10 aylık, nerdeyse 1 aydır yalvar yakar yediriyorum. Ek gıdayı alıyor ama Mamada adeta ağliyor. Sizin bebekleriniz mamayı ne zaman bıraktı Yani kendi isteğiyle?
Lidia niHanzade Ek gıdaya alıştıysa mamanın tadını artık beğenmiyor olabilir . Yaptığınız püreleri vs başka yemekleri katıysa mamayla açın 💁🏻♀️
Elvnkaratas niHanzade ben büyük kızım 3 yaşında o 3 aylıkken mamaya başladım aptamil verdim ek gıdaya geçer geçmez verdiğimde kusmaya başladı birdaha da ağzına almadı kendisi bıraktı şimdi kardeşine başladım bakalım bu ne zaman bitirecek Seninki 10 aylık verme mamayı ek gıdayı alsın
Nursena0606 niHanzade günde kaç kez veriyorsunuz? Hangi sıklıkla veriyoesunuz? 10.aydan sonra 3 öğün yemeye başladi oğlum ve sadece uyku öncesi mama içiyordu. 2 kez uyuyor ve gece uykusuna geçerken toplam 3 kez 150 cc içiyordu. Gece beslenme de yapmıyorduk. Belki fazla geliyordur
Lidia 10 aylık olmuş artık bence ek gıdayla doyabilir . Biz yeni 6. Ayımıza giricez 5-6 öğün veriyorum mamayı . Ek gıdaya başladığımızda sabah -akşam - gece olmak üzere 3 ‘e düşürücem .
niHanzade Lidia Ben de sizin gibi düşünüyorum Hatta mamayı 1 yaşına kadar diye biliyordum ama bu forumda bi okudum 2 yaşına kadar mama veriyoruz deniyor
niHanzade Lidia Ben püre vermiyorum ki, bazen öğle yemeklerini muhallebi yada yoğurt yapıyorum. Söylediğiniz mantıklı ama katsam yer mi Onu bilmiyorum
niHanzade Elvnkaratas gece istiyor, gündğz de uykuya dalacakken hani bayadır bi şey yemediyse reddetmiyor onun haricinde özellikle uykudan uyandıysa mama diye ağlıyor ama mamayı yemiyor ordan anladım ben de
niHanzade Nursena0606 gece 3 istiyordu 2 istemeye başladı, günde 3 kez ek gıda alıyor. Mamayı da gece ile birlikte toplam 5-6 kez alıyor aslında
niHanzade Nursena0606 ya gece kendi uyanıp istiyor ama dediğiniz mantıklı geldi sadece uyku önceleei verseö, 150 cc alıyor fazlasını kabul etmedi zaten
Nursena0606 niHanzade çok sık 3 saat. Bence dediğim gibi yapın. Ek gıda da 3 öğüne geçin. Gün içinde mama içmesine gerek yok.