Hafizsumeyye93 ben izmirde yaşıyorum. Ben kreş seçimi yaparken önce tek katlı ya da 2 katlı binalı kreşleri buldum. ( deprem korkusundan) sonra hepsini int. yorumlarından araştırdım. İnstagramlarına baktım. Aktivitelerine vs. Ben daha cok doğa ile iç içe oyunlar olan bi kreş arıyordum. Toprakla oynasınlar , ekin eksinler gibi. 3 boyutlu oyuncaklar olsun . Sadece oturup karton boyamasınlar mesela. Sonra 5 tane elemiş oldum. Hepsini aradım randevu aldım görüşmeye gittim , yemek listesinden aylık ders programına kadar inceledim. İngilizce var mı , jimnastik var mı kodlama var mı , ritm dersi vs vs … yazın yaz okulu var mı , sınıf kaç kişilik, her sınıfta öğretmenin yanı sıra yardımcı öğretmen var mı? Pedagog, hemşire var mı? Sınıfları gezdim , rutubet var mı , temiz mi (genelde eşyalarda boya lekeleri olabilir normal) mutfagı gezdım, wcleri gezdim, Gezdikten sonra, içime sinen 3 okul oldu. 2.ye götürdüm. Çünkü 1.i mesafe olarak uzak. Kızımı bırakıp almam zor olacaktı arabaya binmeyi çok sevmiyor çünkü😅 1 hafta oryantasyon vardı. O 1 hafta okuldaydım ben de o zaman da baya bi inceleme fırsatım oldu😊
Bu kadar incelememin nedeni hem kızımın eğitimi hem kurum güvenilirliği hemde fiyatlar cok yuksek. Her okul arasında 300-500 fark var. Madem bu ücret ödenecek o zaman adam akıllı bi karşılığı olsundu😊