bsk89 18 aylik oğlum var anne,baba, dede, karga, bir kelimelerini söylüyor onun disinda cok konusuyor ama anlasilir degil.. verilen tum komutlari anlayip yerine getiriyor bu durumda olan var mi çocuklar ne zaman konusur ya da endiselenmeli miyim?
utkununannesi_ bsk89 erkek çocukları geç konuşur derler ama 18 ay ideal gibi konuşması için yavaş yavaş konuşur bence
MiracAlpinveUmutunAnnesi bsk89 benimki de 22 aylik gel bitti gitti otur koy anne baba mama dede cici kuş diyo onun haricinde kendi kendine konusuyo ama anlasilmiyo
Yasedem bsk89 benim kızımda 19 aylık olucaka aynı durumda kelimeleri tek tek söyletmeye çalıştığımda dili döndüğünce söylemeye çalışıyor mesela araba görünca ağba falan diyor ama genellikle ummm diye diye konuşmaya çalışıyor eşimde böyleymiş 2-2.5 yaşında konuşmuş ama ne desem anlıyor evet hayır gibi başta sallıyor dediklerimide yapıyor ama sökülmedi konuşması
Asena bsk89 benim yeğenim 4 yaşında hala bile fazla anlaşılmaz ne dediği ki 3 yaşına kadar hiç anlaşılmıyordu. Birazda genetik abim 4 yaşına kadar hiç konuşmamış mesela. Bir doktora götürün yinede içiniz rahat etsin ama endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum
bsk89 MiracAlpinveUmutunAnnesi normal o zaman gec konuşmaları doktoruna sordugumda gelisimsel olarak bir problem gözükmüyor dedi ama icim rahat etmiyor bir sorun varsa onlem almak lazım
MiracAlpinveUmutunAnnesi bsk89 tabi ki canım benim oglumunda gelişimi güzel denileni anlıyo yapiyo bazen inadına yapiyo 😂
elmaliturta bsk89 16 aylık kızım... baba mama,çay ,su,gel gel, bay bay, dede, al diyor sizin dediginiz gibi bir çok komutu anlıyor söyleyince yapıyor ve sürekli bir şeyler anlatma çabasında onlar hiç anlasilmiyor yaptığı hareketlerle anlayabiliyorum
2prematureannesi 22 aylık oğlum var 18 aylıkken anne baba dede anneanne ver gel git dur olur evet hayır bu kelimeleri söylüyordu ama şimdi bişey sorduğumuz zaman evet hayır dediğimizde evet hayır olur ver bunları söylüyor diğerlerini pek kullanmıyor neden olabilir