Karpuzlufistiksarma Kızlar kurban için biz ailemle kestik , bu sene de tayinciyiz. Batıdan doğuya gidiyoruz. Dağıtılması gerekenleri dağıttık verdik ettik. Bize kalan kısmını nasıl götüreceğiz. 20 saatlik mesafeli bir yol derin dondurucumuz var ne yapabiliriz acaba.
Deletedmom_79 Karpuzlufistiksarma dondurucu araca sığdıysa güneş enerjili akülü priz satın alın. Aracın üstüne sabitleyin yolculuk esnasında doldukça dondurucuyu çalıştırır
Kardem Karpuzlufistiksarma benim eşimin aileside ordudan getiriyor 12 saatlik mesafe. Köpük kutular oluyor onların içine buz doldurup öyle getiriyorlar hiç sorun olmuyor demeyebilirsiniz. Bir de etlerin iyice soğuduğundan emin olun öyle cıkın yola. Benim kuzenim biraz sıcakken koyup getirmiş ne yazık ki bütğn etleri sineklenip yeşil olmus bozulmuş
Pnarr_ Karpuzlufistiksarma biz geçen sene Kahramanmaraş’tan Ankara’ya taşındık orda dondurma için şok buzları satılıyordu onlardan alıp dondurucunun bütün çekmecelerine koymuştum eşyaları yerleştirdikleri 24 saat sonra bile buzlar duruyordu
Tuci54 Merhaba biz erzurum sakarya arasındaki yola getirdik aynı şekilde büyük ecza depolarında oluyor genelde yada satılanlarda oluyor ama ecza depoları veriyor. Oralarda köpük kutular oluyor biz donuk şekilde onun içine koyduk etleri sıkı sıkı bantladık hiç hava almadı köpük ısıyı içeri almıypr içinede buz aküleri koyduk etlerimiz çözülmemişti bile geldiğimizdede dolabımız hemen çalışmaz erimesinler diye marketten rica ettik dondurma dolabını koydular.
Karpuzlufistiksarma Tuci54 evet onu markette görmüştüm ben bi soralım ona koyalım o zaman çok teşekkür ederim ☺️
Karpuzlufistiksarma Deletedmom_79 öyle birşey mi var ilk kez duydum. Eşyalar nakliye ile gidecek götüren kişi koyrsa en mantıklısı o sanırım. Bi bakayım ona
Defnemmm1 Su termosları oluyor onların içine önceden küçük su şişelerinde suları buz tutturup yola çıkacağımız zaman içine etleri ve onları bırakıp kapağını kapatıp kenarını hava almayacak şekilde bantlaya bilirsiniz. Ya da bu durumlar için bir şey satıyorlar ismi aklıma gelmedi onlarda olabilir ya da dondurmacıdan şok alabilirsiniz
Karpuzlufistiksarma Defnemmm1 trendyola baktım şimdi soğutucu olan bi çanta varmış onu diyorsunuz sanırım. Ondan da alalım inşallah bi sıkıntı olmaz
Deletedmom_79 Karpuzlufistiksarma afedersin şimdi bakarken farkettim ki bu bahsettiğim bataryalar dondurucuna yetecek güçte değil. Benim hatam. Diğer buz aküleri ve straforlar daha iyi seçenek.
Karpuzlufistiksarma Deletedmom_79 straforlar en mantıklısı o zaman çok teşekkür ederim. Bende siz diyince baktım bulamadım o yüzden link istedim :)
Deletedmom_79 Karpuzlufistiksarma link yasak ama güneş enerjili batarya yazarsan belki ileride ihtiyacın olduğunda zihninde yer eder🫶🏻
Karpuzlufistiksarma Pnarr_ köpük olandan bahsediyorsunuz değil mi . Kuru buz değil mi o dediğiniz şok buzu
Pnarr_ Karpuzlufistiksarma evet kuru buz onlardan aldım dondurucunun içine serptim ben hiç çıkarmadan getirdim ertesi güne getirdikleri için ama 8 kilo kadar almıştım
Karpuzlufistiksarma Pnarr_ peki nerelerde satılıyor buzlar . Bende strafor alıp dondurucu içine koyup buz atayım daha garanti olsun diye. İç
Pnarr_ Karpuzlufistiksarma Kahramanmaraş’ta dondurma satan her yerde vardı ama başka şehirleri bilmiyorum 🤷🏻♀️