goncanurk ya bana bildirim gelmiyorgeldi biraz geç gördüm kusura bakmayın. Ben uzman kişilerin birçoğunun bilgilerini harmanlayıp kendim deneme yanılma yoluyla bir eğitim verdim.
Uyku saatilerini ayarladım önce uyanıklık süreleri sabah kaçta uyanmış ona göre odalarına geçtik uyku saati diye. Yataklarına yattık, ağladılarsa kucağıma aldımalıp ya da almadan elini tutup başını okşayıp buradayım annem gibi gitmediğimi hissetirdim. Biz mama kullanıyorduk ekstra eğer birşey yemedilerse doğru düzgün mama yapıyordum içerken uyuyorlardı. (Tabii bu bizde alışkanlık yaptı mamayı bıraktıktan sonra süte döndük) Çoğu zaman uyumuyorlardı o zamanda uzanıyordum yere ninni söylüyordum amaama bir saat bazen iki saat boyunca söyledim. Daha sonra böyle alıştılar. Başka yerde başka şekilde uyumuyorlardı yatak taşıdım hep yanımda. Biraz daha büyüdükten sonra mamalar sütler içiliyordu ma uyumuyorlardı. Konuşuyor veya yatakta zıplıyorlardı. izin verdinmm biraz.Sonra hadi uykuya dediğim zaman enerji leri bitip yatıyorlardı. Tabi bu eğitim bizim için 1 ay sürmüş olabilir tam hatırlamıyorum. Ve en önemlisi sessiz ve loş bir ortam olmalıydı akşamları özellikle yoksa hemen uyanıyorlardı.