MomofGok Merhaba anneler, iki gündür oğlum bezi bıraktı. Dün gece iki defa çiş için tuvalete kaldırdım. İlkinde çiş yaptı ama ikincisinde çişim yok dedi yapmadı. Sabahta kuru uyandı zaten. Sizler nasıl yapıyorsunuz gece çişe kaldırıyor musunuz?
Kadifemsii MomofGok kaldırmadım ilk gece sabaha doğru altına yapıp rahatsız oldu sonrasında kendisi kalktı su için uyanır kızım suyunu içer çişi geliyorsa yapar uyur sizinkide su diye uyanıyorsa siz uyandırmayın . Doktorumuz da o rahatsız olup kendisi uyanır derdi öyle de oldu
Birceninannesi MomofGok yatırmadan önce yapıyor kızım çişini. Bir de ben 23.30-24 gbi kendim uyumadan yaptırıyorum yine yapıyor. Çünkü çok sıcak ve kızım uyumadan önce çok su içiyo haliyle çişi geliyor. Kaldırmadığımda sabaha karşı yapıyor ve bundan rahatsız olup uyanmıyo o yüzden ben 1 kez kaldırıyorum. Uzmanlar henüz gece çişine ihtiyaç duyan çocukların 3 yaş civarında buna ihtiyaç duymayıp sabaha kadar tutabileceklerini söylüyorlar. Ben de 3 yaş civarı hiç kaldırmamayı planlıyorum duruma göre bakalım
MomofGok incir-receli altına yaptığında sabah siz mi fark ettiniz yoksa kendisi mi rahatsız olup uyandı?
MomofGok Kadifemsii bende kararsız kaldım açıkçası bu gece kaldırmayı düşünmüyorum belki tutabilir diye.
Zeynep97 Gece çişini yapınca rahatsız olur uyanır yazmışsınız ama benim oğlum uyanmıyor uyku ya devam :)) 1 senedir gündüzleri artık kendi tuvalete gidiyor fakat gece 50 dk bir uyandırmaya rağmen o ara da kaçırıyor İlk zamanlar küçük bebeğim var diye xok ustune düşmedim bezledim ama şuan 3.5 yasinda ve artık gece de bırakmasını istiyorum. Bezi inanılmaz dolu oluyor en az 1 kg vardır
MomofGok Zeynep97 uyumadan iki saat öncesinde sıvı alımını kesin bence. Çok susarsa tabiki su içsin en kötü uyuduktan bir süre sonra tuvalete kaldırırsınız. Bezi bırakma için de; bunlar son bezin, sen büyüdün artık beze ihtyacın kalmadı bitince bez alamayacağız deyip son bezi de kullandığında bak bezin bitti bu gece bezsiz uyuyacaksın diyebilirsiniz. Belki faydası olur.
Zeynep97 MomofGok aslında bezlenmek istemiyor. Şu cok fazla içiyor bazen gece uyanıp bile şu içtiği oluyor
MomofGok Birceninannesi oğlumda üç ay sonra üç yaşına girecek ama daha iki gün oldu çok yeni belki tutamaz diye dün uyandırdım iki kere. Bugünde bir kere götürürüm dediğiniz gibi uyumadan sabaha kadar idare eder onu.