YagmurGuness Arkadaşlar merhaba, doğum parası denilen şey aldığımız raporların ücreti mi yani işgöremezlik ödemesi mi yoksa ayrıca doğum parası diye bir şey var mı? Devlet mi yatırıyor yoksa iş yeri mi ve başvuru gerekiyor mu?
Hkhjhhjjhjjj YagmurGuness hastaneden çıkış ve doğum.belgesi vermişlerdi onu iş yerine ve sgk ya götürmüştü eşim ptt den çekmiş tık parayı
Ebrushkaa YagmurGuness çalışan iseniz sgkli devletin analık adı altında verdiği is görememezlik parasi doğum parasi cocuk ve emzirme ödeneği var
YagmurGuness Hkhjhhjjhjjj bu 8-8 hafta izin var ya raporlu oluyoruz, onların ücreti miydi? Ek bir ödeme mi? Ne kadar aldjnız?
YagmurGuness Hkhjhhjjhjjj yok onun dışında ve süt parası dışında. 20-30 bin alanlar görüyorum acaba raporlarının ücreti mi yoksa doğum için ayrı bir ödeme var mı onu merak ediyorum çalışan anneler için
Roxymila 30 küsürüncü haftada Doktorunuzdan aldiginiz is goremezlik raporunu is yerinize veriyorsunuz. İs yeriniz her ay raporu sistemden onayliyor Sonrasinda kac ay dogum izni aldiysaniz ortala 4 ay oluyor sanirim onun parasini sigortaniz varsa ptt den çekiyorsunuz her ay veya sonunda topluca. E devletinizden bakabilirsiniz. 300 kusur lira emzirme parasi da yatiyor dogumdan sonra.
YagmurGuness Roxymila anladım yalnızca rapor parası alıyoruz yani ekstra doğum yaptığımız için bir şey vermiyorlar ☺️
Roxymila YagmurGuness bana bir ptt calisani aile ve sosyal calisma bakanligina gitmemi ayrica oradanda cuzi bir miktar dogum parasi yattigini soyledi ama gitmedim oraya o yuzden bilmiyorum onu. E devletinize şahıs ödemeleri sorgulama yazarak görebilirsiniz. Eger dedigim gibi is goremezlik raporunuzu verdiyseniz ve gözükmüyorsa sgk yi bi arayin onayli degilse is yerinizde gorusup onaylatin.
YagmurGuness Roxymila teşekkür ederim rapor ücretimi aldım, ekstra var sandım o yüzden sordum. İyi günler☺️
YagmurGuness Ebrushkaa teşekkür ediyorum yani aslında raporlu olduğumuz günlerin ücretini ve süt parası alıyoruz yalnızca değil mi
YagmurGuness Ebrushkaa ben sözleşmeli çalışıyorum yalnızca 12 gün raporlu kalabildim, sözleşmem bittiği için 4 ay alamadım ücret. 12 gün için 8bin civarı almıştım hepsi toplam sanıyorum