Bayancorek Merhaba 10 aylık olduk ama anne baba demiyor henüz sadece gel, hadi ve teyze diyordu ama artık onları da söylemiyor bir kaç gündür her gören geç konuşacak herhalde diyor tabi ki her çocuk farklıdır ne zaman isterse konuşur ama canım sıkılmaya başladı. Çok ilgileniyorum her gün kitap okuyoruz doğduğundan beri ilgisiz bir anne değilim bütün gün onunlayım sizin bebişler ne zaman anne baba dedi?
smmamons Bayancorek kızım 4.5 aylık anne demeye başladı, sonrasında dede anneanne teyze felan diyordu ama bıraktı şimdi 18 aylık sadece birkaç kelimesi var :/ anne, mama, hayır, meme felan diyor. hala baba demedi mesela 🤷🏻♀️
Zeynosileannis Bayancorek 10 aylık bir bebekten ne bekliyorlar anlamıyorum 1 yaşında anne dedi babayı bilinçli olarak daha sonra söyledi kimsede geç kaldı demiyor normal yani söyler yakında
Bayancorek Birdunyabircennetannesi bence de henüz çok erken ama insanlar sağolsun rahat vermiyor üstelik anne babadan önce teyze gibi zor kelimeyi söyledi bir kaç gündür söylemeyince bende takıldım :( zaten minicik bir şey nasıl hemen konuşsun diyorum kendi kendime çelimsiz bir şey 😂
Bayancorek Zeynosileannis ay valla normal de hiç takılmam aslında tokat gibi de söylerim her lafı ama hadsizlerle uğraşmaktan yoruldum sanırım 🥲 sağolun ❤️
Anr5155 Oburiks benim kızımda o aylarda anne dedi belki daha küçüktü ben uzaktayken ya da uykusu gelince acıkınca falan bildiğin anne diye sesleniyordu
Zeynosileannis Bayancorek bakmayın yok doğdu anne dedi 2 aylıkken baba dedi diyenlere bebeğin birşeyden haberi yok bilinçsiz söylüyor 😂
Oburiks Anr5155 şaşırdım yani bilinçli nasil söyleyebiliyor ağlayınca evet dededede diye bir babildamalari oluyor ama bir anda anne demesi şaşırttı beni kolay da değil yani dede baba gibi
Anr5155 Oburiks ağlarken söylemedi hatta ilk söylediğinde eşimde ben de inanmadık sonrasında hep anne diye seslenmeye devam etti duyan herkes şaşırıyordu. Hatta kayınvalidem doğduğundan beri anneyi geç söyler bebekler baba dede demek daha kolay demişti anne dediğini duyunca şoke oldu. Ben sürekli anne de kızım diyordum oyunlarda anne anne diye tekrarlıyordum faydası oldu mu bilmem.