momandbabye Bugün 2.ay aşımızı olduk içim acıdı bebeğim üç yerden aşı olunca 🥹 Bu aşıları yaptıran anneler neye dikkat etmem gerekiyor, biraz huzursuzluk ateş yapar diyorlar. Parol vermişti doktor, başka nelere dikkat edeyim?
DrkAyz momandbabye 3 gün boyunca yıkamayın dedi hemşiremiz kabuklanma sertleşme olabilir aşı yerinde iltihapta toplayabilir kesinlikle bastırmayın ve dokunmaya çalışın demişti ateş düşürücüyüde ateşi çıkarsa ver çıkmazsa tedbir amaçlı bile olsa verme bazı çocukta ateş yapmayabiliyor demişti ☺️
Asfff momandbabye canım Allah yardımcın olsun huzursuzlanabilir sürekli kucak isteyebilir ve meme reddi kısa sürede (saatlik) olsa olabilir endiselenme
_Gizem momandbabye bizim 1 hafta çok sıkıntılı geçti sürekli ateşi vardi fitil ise yaramadı carpol verdiler o biraz sakinlestiriyordu asla memeden ayrilmiyordu ama bazı bebeklerde çok sıkıntı olmuyor diye biliyorum
momandbabye DrkAyz Bünyeye göre değişebilir demek ki bazısı sakin geçirirken bazısı huzursuz olabiliyor, ya bana da parol vermişti Calpol kullanmış herkes sorun olur mu ki?
momandbabye Asfff Amin canım teşekkür ederim, canı yandı biraz orada üzüldük babasıyla kıyamıyor insan umarım güzel atlatırız bu süreci de. Sadece ilk gün mü ateş sorunu olabiliyor? Yarın daha sakin olur sanırım.
Fyzelf Her bebek farklı oluyor bizde hiç bir yan etki yapmadı çok şükür kimileri ateş çıkmadan ilacı ver demişlerdi ama ben vermedim hemşiremizde 37.5 görmeden verme demişti 3 gün su değmeyecek ve 2 ay sonra kolundaki aşı kabuk bağlayabilir onu da ellemiyoruz aşının tuttuğu anlamına geliyormuş
berfn Fyzelf 2 ay sonrami dedi sizin hemsireniz bnm hemsirem 1 ay dedi neredeyse dolmk uzere ama bir belirti yokkk umarm tutmamazlik gibi birsy olmaz ya 🙄
momandbabye Fyzelf Evet aşı tutuyor demekmiş, herhangi bir şişme akıntı vs olursa da korkma dedi tutuyor anlamına gelirmiş.
Aframm momandbabye benim kızım dün oldu o çok ateşlendi çok huzursuzdu gece uyanmadı normalde dün gece hiç uyumadi
Asfff momandbabye genelde ilk gün oluyor bazılarında da hiç olmuyor Calpol konusunda bizim hemsiremiz ateşi olursa kullanabilirsiniz demişti genelde kullanılıyor fakat ilaç konusunda bir öneride bulunamam arastirmakta fayda var
mydearchldren0219 Bende sabah götürdüm ½ saat sıkıntı yoktu yarım saattir delı gıbı ağlıyor öyle böyle değil kucakta biraz sakınlesıyor hıc susmadan ağlıyor nefesı kesılene kadar bende 1 Kaşık Calpol verdim
momandbabye mydearchldren0219 Aynen benimki de durmadan ağlamaya başladı kucağa gelince sakinleşiyor huzursuz olmaya başladı 😞