1koalannesi Bebeğim 3,5 aylık bu gece ilk defa yüz üstü uyuttum gözlemliyorum ama sanki daha huzurlu uyuyor ve elleri açık , normalde kundak yaparım ve sürt üstü yatar ? Sizce yüz üstü uyumasında sakınca var mıdır ?
Mira__ 1koalannesi 50 52 günlük filandı yüzüstü yatırmaya başladım o gün bugündür yüzüstü uyur uykusu geldi mi kendini çevirir yatar bazen döner kafasına göre
Gamzeeyigun 1koalannesi doğduğu günden beri aslaa sırt üstü uyumaz hep yüz üstü şuan bu ayın 27sinde 9 aylık olacak uyurken sırt üstü dönse bile fark edip tekrar dönüyo 🤷♀️
Deletedmom_68 1koalannesi Benim aşırı pimpirikli olduğum bir konu bu o yüzden yazmak istedim🫶 Amerikan Pediatri Akademisi güvenli uyku basamaklarını yaymaya toplumu bilinçlendirmeye başladıktan sonra ani bebek ölüm sendromları azalmaya başlamış. Bunun en büyük kalemini ise yüzüstü uyutmak almış. O yüzden kendi rahatça dönene dek yüzüstü uyutmayın. Gündüz uykularında siz uyanıkken vs kontrol ederek yatırın tabi ama gece uykularında sırtüstü baş yan pozisyonu ile uyutun. İnsanın başına bir kere gelir Allah korusun. Herkesin başına gelen bir durum olsa zaten kimse öyle uyutmaz ama garantisi yok. Bebekler yüzüstü daha rahat uyurlar gaz sancıları azalır uyku süreleri uzar ama kâr zarar hesabını siz yapın. Az kalmış 2-3 ay sonra rahatsınız o zaman döne döne yatar artık canım🙏🏻
1koalannesi Mira__ ben de kontrol ediyorum başını çevirebiliyor ve daha huzurlu sanki , normalde yüzüstü elleri açık olduğunda kendini uyandırıyor , ama yine de korkuyorum ya nefes alamazsa diye 🥹
Mira__ 1koalannesi kafasını tutmaya başladığında , kafasını kendi döndürmesini takip ederken ilk zamanlar öyle öyle alıştı , ilk eve taburcu ettiğimiz de de eşimle devir daimli olarak göğsümüzde uyuttuk.
Yesim95 1koalannesi sert yer olmali carsaf gergin olmali ve donerken gevsememeli cok yakininda yastık olmamalı yoksa sıkıntı benim kizim artık büyüdü rahatça dönüyor poposunu dikip öylece konum bile degistiriyo uyurken ama bir kere yakınındaki yastiga çevirmiş başını ve kurtaramamis kendini başı gömülmüş yastiga 11 aylikti herhalde ses gelir gibi oldu bakayim bir dedim cirpiniyor o gun biridir yakinina yastık koymuyorum rahatca dönüyor
Bebegimveben_ 1koalannesi bende bebeğimi 2 aylıkken yüz üstü uyutmaya başladım dediğiniz gibi sırt üstü yatınca kollarının bacaklarının hareketine uyanıyordu yüz üstü daha huzurlu uyuyordu takip ediyordum sürekli ama korkmayın bi şekilde nefes alacak pozisyon buluyor bebekler. Şimdi 10 aylık olduk her türlü şekile giriyoruz uyurken😅
PrensesAnnesi8323 Benim kızımda seviyor yüz üstü uyumayı gündüz yatırırım gözümün önünden ayırmam ama gece o şekilde yatırmaya cesaret edemiyorum henüz aslında başını kaldırıp çevirebiliyor 3,5 aylık ama yinede korkuyorum
1koalannesi PrensesAnnesi8323 benimki de 3,5 aylık şu an uyuyamıyorum bir şey olursa diye 😓 çok daha huzurlu ama sanki , elleri de açık şu an
1koalannesi Yesim95 ben ilk defa o şekilde yatırdım , ilk siz mi yatırdınız o şekilde yoksa kendisi mi döndü
Yesim95 1koalannesi uyumuyordu bir türlü kucakta uyuyodu göğsüme basini yaslayip uyuyordu.böyle seviyor demekki bir böyle yatirayim belki uyur dedim ve uyudu o gunden beri öyle yatiriyorum
1koalannesi Acaba sırt üstü döndürsem mi diye düşünüyorum, uyuyamıyorum çünkü bir şey olursa diye Allah korusun
1koalannesi Yesim95 benimki de göğsümde uyudu o yüzden öyle yatırdım acaba uyanır mı diye , daha huzurlu uyuyor , elleri de kundaklı değil 🥹
mLyyk 1koalannesi benimki 3 aylık olduğundan beri yüzüstü yatıyor öyle seviyor. Karışmıyorum hiç, nasıl rahat edecekse öyle olsun 🤭