Alparslansmother merhaba. ) Benim yaşadıklarıma benzer şeyler. Bebeğim 3205 kg doğdu, hastaneden 2940 Gr çıktı, 3. Gün kontrolünde 3010 gr idi ve doktoru iyi buldu. (Doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoru) ancak 1. Ayın sonrasında benim de depresyonun, ardından deprem vs derken ben sütümden endişe etmeye başladım zira bebek bana hafif geliyordu, sağıyordum 30 CC ancak idi tek meme zaten benim kızım sol memeyi pek sevmedi. Neyse doktora gittik, 2900 gr çıktı tartıda, zayıflamıştı, aç bu çocuk hemen mama dedi, önce emzireceksin sonra mama vereceksin dedi. 30-44-60 CC şeklinde artır hangisini alırsa ver dedi biberonla ver dedi. Ağlamaktan helak oldum zira hayalim emzirmekti. Dedim bu iş bu doktorun dediği gibi değildir kesin dedim ve hamileyken de araştırdığım vir emzirmw danışmanı vardı. Onunla iletişime geçtim ama o dönemde kendisi deprem bölgesine danışmalık verdiğinden destek alamadım ama beni efsane vir pediatriste yönlendirdi. İnanılmaz bir emzirme danışmanlığı aldım hala da kızımın doktorudır. Mesela aslında sütün kesilmediğini öğrendim :) prolaktin yani süt üreten hormon kesilmiyor ama üretilen sütü süt kanallarına dağıtan oksitosin hormonu kesintiye uprayabiliyor. Napıcaz? Bi kere en önemlisi emzirmeye devam etmek. Biberonu hayatımızdan çıkartmak ve mama için (veya sağılmış süt) alternatif bir beslenme sistemi bulmak (ben eds kullanıyorum) dengeli beslenicez. Süt yapar diye ne bulursak ota sapa hoşafa şekere düşmeyeceğiz. Bol bol su içicez. Stressimizi azaltıp bol bol bebeğimizi sevicez. Farklı emzirme pozisyonları deneyebiliriz, bebeğin memeye olan ilgisini artırmak için ne bilim işte renkli çıngıraklı kolyeler takabiliriz, gezerek emzirebiliriz ,çıplak emzirebiliriz ki ten tene temas efsane bir şey kesinlikle sütü artırıyor, bebek mutlu oldukça biz anneler de mutlu okuyoruz ve bu da bizde oksitosine çağlatıyor resmen. Pediatrsitimiz, hastanedeki doktorun her emzirme sonrası dediği mamayı düzenledi, 30 Cc ve 45 CC olarak (60′ı kusmuştu çünkü) günde sadece 4 kez verdşk. Bugün 6 aylık, mide kapasitesi 150 CC civarı ve ben hala mamaya devam ediyorum ama sadece 3*60 CC şeklinde. Geceleri mama vermiyorum ki uyanıp emzireyşm diye çünlü gece emzirmek süt üzerinde inanılmaz pozitif etkisi olan sütü artıran bir yöntem. Sağımda çıkan sütü de baz almamak lazkm bebek beslenmesinde çünkü bebek makinadan kat be kat fazla süt çıkarabilmekte. Rahat olmakta fayda var. Mama desteği kötü bir şey değil. Ama ben emzirme tutkunu idim, yıkılmıştım mama dediklerinde ki pediatrsitimizin odasında hüngür hüngür ağlamıştım emziremiycem diye :))) hala sütümle ilgili soru işaretleri vardır hala emin olamam ama zaten emin de olamıcaz aslında :))) o yüzden dediğim gibi emzirebildiğim kadar devam. Zaten şöyle de bir şey var, örneğin süt azaldı, seyahat ettiniz, ilaç kullandınız, dopum sonrası yeniden adet görmeye başladınız, bir şey oldu emzirme performansınız azaldı, mamayı eds ile vermekte hep fayda var ama emzirmeye devam etmek lazım zira 72 saat gerekli en az oksitosin için :)))