Merveio14 devlet pek çok ilacı veya aşıyı karşılamıyor zaten, bir sürü kanser hastasının veya sma’lı bebeklerin tepinnesi boşa değil. Devlet, meningokok, hpv, rotavirüs ve grip aşılarını da karşılamıyor. (grip aşısını SGK ğzerinden karşılamasının belli koşulları var) her iki grup aşılar da pahalı aşılar olduğu için ulusal aşı takvimine ne yazık ki alınmıyor. Sağlık hakkına eşit erişim etiği gereği pek çok hekim ve dernek bu konuda baskı yapsa da devlet muhtemelen bu parasal yükün altına girmiyor ve ben sanmıyom ki pek çok devlet hastanesi doktoru zaten 5-10 dakikalık sürede hastasına bu aşılarsan bahsedebilsin, rotavirüs belki ama hele de b tipi menenjit nispeten yeni de bir aşı olduğu için iyice yanaşmıyor. Sanmayın ki devlet bunu ulusal aşı programı a almadı diye gerekli değil. ) Hatta size şu u söyleyeyim, ben hamile iken doktorumuz benden grip aşısı olmamı istedi, tamam dedim aile hekimine gideyşm, hayır dedi o aşıyı istemiyorum kendisşni revize etmiyor ve bana başka bir marka vererek o aşıdan olmamı istedi..