Tanemerve23 Kızım 5 aylık, sadece mamayla besleniyor.Ek gıdaya başlama konusunda doktorumuzdan da onay aldık ama neyle nasıl baslayacagim konusunda kararsızım.Siz hangi ayda ne ile başladınız? Teşekkürler
Aomom Tanemerve23 bizde doktor tavsiyesiyle 5. Ayda başladık. Süt alerjisi olduğu için yoğurt denemedik 3 gün kuralıyla havuç,kabak,avokado,patates sonra elma denedik daha bu kadar 😀
Neseelii Tanemerve23 4 buçuk aylıktı başladık doktorumuz 6. Aydan sonra idrak oluştuğu için yemiyolar dedi o yüzden erken başladık iyiki de öyle yapmışız.. havuç kabak elma armut muz yoğurt ile.. muz hariç haşladım çatalla ezip yedirdim.. hepsini 3 er gün denedim .. ☺️
Melis1706 Tanemerve23 sadece mamayla besleniyor kizim 6,5 aylikken baslatti bizi ben 6 ay 10 gunlukken baslamistim
beyzagl444 Tanemerve23 4 ay 1 haftalikken basladim. 3 gun kuralini sadece yumurtaya ve seftaliye yaptim. tek tek ugrasmadim. Erken baslamanin faydasi oldu bize bence. oglum hicbirsey ayirt etmiyor severek yiyor. Bizimle kahvaltiya otuyor o kendininkini yedikten sonra ufak ufak bizim yediklerimizden veriyorum. suan 8 aylik 😊Patates kabak vs verebilirsin.once püre sonra catalla ezmeye gecmeniz gerek. onlar bitince "Makarnaa lütfen"markasinin tarhanasini alabilirsin. Corba olarak ilk onu yaptim.cok seviyor.
Alyairem Aomom bizim de süt alerjımız var sizin belirtileriniz neydi alerji tespiti için bizim aşırı kusma kakada beyaz parçalar mukus vardı :( 3 aylığız nasıl bir yol izlediniz emzirirken
Buse_asya23 Hndealnathn ek gıdaya başlamadan önce illa doktora mı danışmak gerekir? Benim bebeğimin gelişimi normalmiş ama ben beşinci aydan sonra ufak ufak başlamak istiyorum yani illa doktora mı sormam gerekiyor
Alihamza2022 Buse_asya23 ek gıda için acele etmeyin 6 ay boyunca doya doya alsın anne sütünü biz de 6 aylıkken başladık 8 aylığız şuan ne kadar yese de hala sütüme düşkün herşeyden önce kendi çocuğunuzdan neyi nasıl ne zaman istediğini anlıyorsunuz zaten
GayeAlparslan 4 aylıkken başladım yoğurt elma havuç kabak patates yumurta sarısı muz kayısı alerjik olmayan herseyi veriyorum
Alihamza2022 GayeAlparslan taneli olarak yiyor mu çocuğunuz benimkisi tam olarak yutamıyor şuan taneli yemiyor pirinç olsun makarna olsun 8 aylığız şuan
Aomom Alyairem benim kızım 2 aylıkken bıraktı emmeyi alerjisi olduğunu daha bilmiyordum😕 şimdi raporlu mama ile besleniyor. O yüzden o konuda yardımcı olamayacağım. Bizde de geçmeyen kızarıklık(boyun ve popoda),aşırı gaz ve kusma vardı doktor gaita testi istedi o şekilde öğrendik.