Ben de benzer sebeplerle benzer süreçleri yaşadım :) emzirme desteği aldım bir sosyal pediatri uzmanından (hala da kızımın doktoru)
Orada öğrendiğim en önemli şeyi sizinle paylaşmak isterim.
Aslında sütümüz kesilmiyor çünkü sütü üreten prolaktin hormonumuz kesilmiyor
Kesilen, üretilen sütün, süt kanallarına inmesini sağlayan oksitosin hormonu. Bu hormonu tetiklemenin em bana yolu ise bebeğin ağzı :) yani emmeye devam etmesi.
Sütün kanallara yeniden inip bir ritm oluşturması için de 72 saat kadar bir süre gerekiyor.
Yani emzirmeye devam )
Sağım yapabilirsiniz eğer ki bebeğinize formül sür veriyor iseniz biberon yerine eds sistemi ile verebilirsiniz ki ben öyle yapıyorum, kateter (beslenme sondası) bir ucunu memeye sabitliyorum bebek kateterden mamayı ama el zamamlı da memeden sütü çekiyor böylece..
Bol su için, dengeli beslenin, sütüm artacak diye ota sapa kilolarca şekere düşmeyin, bebeğinizi bol bol sevin, ten tene temas yapın, ben mesela memede kalma süresini uzatmak ve ilgisini çekmek için boynuma rengarenk tahta boncuklu bir kolye takmıştım ;)))) doğru emme tekniği de.çok önemli bebeğin, memyi iyi kavradığından muhakkak emin oljn. Bol şans:)